Připravte si toto snadné čínské veganské jídlo z nudlí, zeleniny a pikantní omáčky. Je rychlé na přípravu a přitom chuťově naprosto dokonalé!
Ingredience
Na omáčku Chow Mein:
- 3 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce hoisin omáčky
- 1 polévková lžíce rýžového vína nebo suchého sherry
- 1,5 lžičky cukru
- 1 lžička sezamového oleje
- 1 lžička omáčky sriracha (volitelně)
Na smažené nudle:
- 3 stroužky česneku, nakrájené nadrobno
- 1 šalotka, nakrájená na tenké plátky
- 1 mrkev, nakrájená na tenké proužky
- 1 červená paprika, nakrájená na tenké proužky
- 1/2 bílého zelí, nakrájeného
- 1/2 hlavy brokolice, nakrájená na malé růžičky
- 1,5 šálku fazolových klíčků
- 300 g asijských pšeničných nudlí
- 4 jarní cibulky, nakrájené
- sezamová semínka
Postup
- Připravte si omáčku promícháním všech ingrediencí.
- Rozehřejte trochu oleje ve woku nebo v pánvi na vysoké teplotě.
- Přidejte česnek a cibuli a opékejte asi 20 sekund, prohazujte, aby se zelenina nepřipálila.
- Přidejte brokolici a mrkev a opékejte další minutu nebo dvě.
- Přidejte papriku, fazolové klíčky a zelí a pár minut opékejte.
- Dobře promíchejte, aby se vše rovnoměrně opeklo.
- Nudle uvařte podle návodu na obalu – je potřeba je namočit ve vodě nebo přidat rovnou do pánve.
- Přidejte omáčku chow mein a nudle k zelenině, dobře promíchejte a podávejte!
- Navrch dejte nakrájenou jarní cibulku a sezamová semínka.
Vyzkoušejte i naše další tradiční recepty na čínské nudle, ať už s masem nebo bez masa.
Inspirujte se variantami rýžových nebo vaječných nudlí, které jsou na přípravu snadné a ve finále velmi chutné!