Vegetariánský boršč

Vegetariánský boršč
Příprava: 30 minut Vaření: 40 minut Počet porcí: 4

Tento jednoduchý recept na boršč bez masa z jednoho hrnce vám zabere pouhých 30 minut! Lahodná a zdravá zimní polévka z řepy plná živin je snadným obědem nebo i večeří o všedním dni.

Ingredience

  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 1 středně velká cibule
  • 2 středně velké mrkve
  • 2 středně velké červené řepy
  • 2 litry zeleninového vývaru
  • 2 brambory
  • 1/4 hlávky bílého zelí
  • 2 bobkové listy
  • 2 polévkové lžíce citronové šťávy
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 4 polévkové lžíce nasekaného čerstvého kopru
  • sůl
  • černý pepř
  • (veganská) zakysaná smetana na ozdobu
  • žitný chléb k podávání

Postup

  1. Nakrájejte si cibuli, mrkev, řepu, brambory a zelí.
  2. Mrkev a řepu můžete také nastrouhat pomocí struhadla.
  3. Zahřejte velký hrnec na středně vysoké teplotě.
  4. Přidejte rostlinný olej, na kostičky nakrájenou cibuli, mrkev a červenou řepu a za častého míchání restujte asi 5 minut.
  5. Do hrnce přidejte horký zeleninový vývar, na kostičky nakrájené brambory, nakrájené zelí a bobkové listy, přiklopte pokličkou a vařte 10 minut.
  6. Do hrnce přidejte citronovou šťávu, rajčatový protlak, nasekaný česnek, nasekaný kopr, sůl a pepř.
  7. Přikryjte a vařte dalších 5 minut.
  8. Před podáváním nechte ještě 15 minut odpočívat pod pokličkou.
  9. Ozdobte lžící (veganské) zakysané smetany a dalším čerstvým koprem.
  10. Podávejte s žitným chlebem.
  11. Užijte si to!
Polévka z červené řepy servírovaná v hlubokém talíři se lžící, ozdobená zakysanou smetanou a koprem.
www.happykitchen.rocks

Vyzkoušejte i naše další recepty na guláše bez masa 5x jinak! Budete sami překvapeni, že vám v nich maso vůbec nechybí. Máme pro vás variantu z fazolí, hub nebo třeba brambor.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.