Tyto jednoduché placky z kapusty a sýru feta jsou vynikajícím způsobem, jak využít ne moc oblíbenou kapustu a to tak, že si ji zamilujete! Je to perfektní rychlý oběd bez masa, ale i svačinka nebo předkrm.
Ingredience
- 1 cibule, nakrájená nadrobno
- 3 šálky nakrájené kapusty
- 2 stroužky česneku, nakrájené nadrobno
- 1 šálek rozdrobeného sýra feta
- 2 hrnky hladké mouky
- 2 lžičky prášku do pečiva
- 1 lžička soli
- ½ lžičky černého pepře
- 1 lžička sušených bylinek
- 2 vejce
- 2 lžíce olivového oleje
- ½-1 šálek mléka
Na dip:
- 1 šálek zakysané smetany
- 2 lžíce majonézy
- 1-2 lžíce chilli pasty
- citronová šťáva podle chuti
- sůl
- pepř
Postup
- Kapustu, cibuli a česnek orestujte na troše olivového oleje, dokud se kapusta neuvaří.
- Podle chuti okořeňte a nechte vychladnout.
- Smíchejte v míse všechny suché ingredience.
- V samostatné misce/džbánu smíchejte všechny mokré ingredience a dobře promíchejte.
- Mokré ingredience nalijte do suchých a míchejte, dokud se nespojí.
- Přimíchejte kapustovou směs a rozdrobený sýr feta.
- Po lžících těsto smažte na rozpálené pánvi (chcete-li křupavé placičky, smažte je na oleji) z obou stran dozlatova.
- Vyjměte z pánve a pokračujte, dokud nespotřebujete všechno těsto.
- Na přípravu dipu jednoduše smíchejte všechny ingredience.
- Placky podávejte s omáčkou.
- Dobrou chuť!