Vegetariánské plněné papriky

Vegetariánské plněné papriky
Příprava: 20 minut Vaření: 45 minut Počet porcí: 4

Luxusní papriky plněné směsí z quiony a fazolí jsou strašně jednoduché na přípravu a zároveň chutné a syté. Je to vynikající jídlo, které si můžete připravit kdykoli během týdne a pochutná si na něm celá vaše rodina.

Ingredience

  • 4 velké papriky, rozkrojené napůl a zbavené semínek
  • 2 lžíce olivového oleje
  • sůl
  • pepř
  • 1 střední cibule, nakrájená na kostičky
  • 2 lisované ​​stroužky česneku
  • ¼ lžičky vloček červeného chilli (volitelně)
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička uzené papriky
  • ½ lžičky kajenského pepře (volitelně)
  • 1 plechovka (425 g) nakrájených rajčat
  • 1 plechovka (425 g) černých fazolí, scezených a propláchnutých
  • 1 plechovka (425 g) červených fazolí, scezených a propláchnutých
  • 3 šálky zeleninového vývaru
  • 1 šálek čerstvé/mražené nebo konzervované kukuřice
  • 1 šálek quinoy
  • ½ šálku strouhané goudy
  • koriandr na ozdobu
  • petrželka na ozdobu
  • volitelný topping (avokádo/zakysaná smetana)

Postup

  1. Předehřejte troubu na 200°Celsia a plech vyložte pečicím papírem.
  2. Papriku důkladně omyjte a přebytečnou vlhkost otřete papírovou utěrkou.
  3. Opatrně nakrájejte každou papriku na polovinu, přes stonky.
  4. Vyhoďte žebra a semínka a položte na připravený plech.
  5. Postříkejte trochou oleje a posypte solí a pepřem.
  6. Pečte 8-10 minut.
  7. Mezitím rozehřejte olej v těžké pánvi na středně vysoké teplotě.
  8. Přidejte cibuli a česnek a restujte, dokud cibule nezesklovatí.
  9. Vmíchejte rajčata, fazole a kukuřici.
  10. Přidejte vločky červeného chilli, mletý kmín, uzenou papriku, sůl a pepř a za stálého míchání 2-3 minuty povařte.
  11. Vmíchejte quinou a vývar a snižte plamen na minimum.
  12. Přikryjte a nechte dusit, dokud se quinoa neuvaří, asi 12-15 minut.
  13. Jakmile je hotovo, stáhněte z plotny a směs opatrně vložte do opečených paprik.
  14. Vrch bohatě posypte strouhaným sýrem, vložte zpět do trouby a pečte 6–8 minut (dokud se sýr nerozpustí a paprika nezměkne).
  15. Po dokončení vyjměte z trouby a ozdobte nasekaným koriandrem nebo petrželkou.
  16. Podávejte s oblíbeným toppingem a užijte si to.
Papriky plněné směsí z quiony a fazolí, zapečené se sýrem a ozdobené avokádem a chilli.
www.healthyfitnessmeals.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.