Luxusní papriky plněné směsí z quiony a fazolí jsou strašně jednoduché na přípravu a zároveň chutné a syté. Je to vynikající jídlo, které si můžete připravit kdykoli během týdne a pochutná si na něm celá vaše rodina.
Ingredience
- 4 velké papriky, rozkrojené napůl a zbavené semínek
- 2 lžíce olivového oleje
- sůl
- pepř
- 1 střední cibule, nakrájená na kostičky
- 2 lisované stroužky česneku
- ¼ lžičky vloček červeného chilli (volitelně)
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička uzené papriky
- ½ lžičky kajenského pepře (volitelně)
- 1 plechovka (425 g) nakrájených rajčat
- 1 plechovka (425 g) černých fazolí, scezených a propláchnutých
- 1 plechovka (425 g) červených fazolí, scezených a propláchnutých
- 3 šálky zeleninového vývaru
- 1 šálek čerstvé/mražené nebo konzervované kukuřice
- 1 šálek quinoy
- ½ šálku strouhané goudy
- koriandr na ozdobu
- petrželka na ozdobu
- volitelný topping (avokádo/zakysaná smetana)
Postup
- Předehřejte troubu na 200°Celsia a plech vyložte pečicím papírem.
- Papriku důkladně omyjte a přebytečnou vlhkost otřete papírovou utěrkou.
- Opatrně nakrájejte každou papriku na polovinu, přes stonky.
- Vyhoďte žebra a semínka a položte na připravený plech.
- Postříkejte trochou oleje a posypte solí a pepřem.
- Pečte 8-10 minut.
- Mezitím rozehřejte olej v těžké pánvi na středně vysoké teplotě.
- Přidejte cibuli a česnek a restujte, dokud cibule nezesklovatí.
- Vmíchejte rajčata, fazole a kukuřici.
- Přidejte vločky červeného chilli, mletý kmín, uzenou papriku, sůl a pepř a za stálého míchání 2-3 minuty povařte.
- Vmíchejte quinou a vývar a snižte plamen na minimum.
- Přikryjte a nechte dusit, dokud se quinoa neuvaří, asi 12-15 minut.
- Jakmile je hotovo, stáhněte z plotny a směs opatrně vložte do opečených paprik.
- Vrch bohatě posypte strouhaným sýrem, vložte zpět do trouby a pečte 6–8 minut (dokud se sýr nerozpustí a paprika nezměkne).
- Po dokončení vyjměte z trouby a ozdobte nasekaným koriandrem nebo petrželkou.
- Podávejte s oblíbeným toppingem a užijte si to.