Nemůžeme jinak, než přidat alespoň jeden recept, pro zarputilé experimentátory. Asi vás nepřekvapí, že tyto buchty nejsou plněné, ale jsou potřeny ananasovým sirupem. Ananasové aroma se line i z těsta samotného, protože jeho součástí je ananasová šťáva.
Co budeme potřebovat
Na těsto
- 350 g hladké mouky
- lžička soli
- 2 lžíce cukru
- 150 ml mléka (vlažného)
- ½ droždí
- vejce
- 125 ml ananasové šťávy
- 150 g másla (změklého)
Na sirup
- ¼ hrnečku kokosového mléka
- ananas
- 125 ml ananasové šťávy
- ¼ hrnečku moučkového cukru
- šťáva z limetky
Postup
- Do velké mísy nasypeme hladkou mouku.
- Přidáme sůl, cukr, promícháme a uprostřed uděláme důlek.
- Do něho rozdrobíme na malé kousky droždí.
- Droždí zalijeme ½ vlažného mléka.
- Mísu přikryjeme a na teplém místě necháme vzejít kvásek.
- Na sirup dáme všechny ingredience do hrnce a začneme míchat, aby se ingredience smíchaly.
- Směs umístíme na oheň a na malou teplotu začneme vařit.
- Směs musí začít houstnout a vypadat jako pudink.
- Vaříme přibližně 5-7 minut, dokud nezískáme požadovanou konzistenci.
- Jakmile nám směs zhoustne, odstavíme jí z ohně a necháme vychladnout na pokojovou teplotu.
- Když máme hotový kvásek, přimícháme k němu vejce a šťávu z ananasu a začneme zapracovávat těsto.
- Když máme ingredience smíchané, přidáme změklé máslo.
- A znovu těsto zapracováváme, dokud není na povrchu lesklé.
- Těsto takto necháme na 5 minut odpočinout na teplém místě.
- Když je těsto odpočinuté znovu ho lehce propracujeme a dáme ho na pomoučený vál.
- Pekáček si vymažeme máslem a dáme stranou.
- Těsto si rozdělíme na několik stejně velkých částí.
- Ty vytvarujeme do podoby bochánku a začneme je skládat do vymazaného pekáčku.
- Bochánky zakryjeme a dáme na 15 min odpočinout a vykynout.
- Zapneme si troubu na 170°C.
- Buchty potřeme rozšlehaným vajíčkem a dáme na 20 – 25 minut péct.
- Než se buchty upečou, vytvoříme si sirup.
- Na plotně si zahřejeme kokosové mléko, ohříváme asi 1 minutu.
- Poté ho z tepla stáhneme, přidáme kokosovou šťávu a cukr.
- Začneme míchat a zároveň podle svých preferencí dochucovat (přidáme limetu nebo cukr).
- Když jsou buchty hotové, vyndáme je z trouby a jejich vršek dosyta potřeme sirupem.
- Necháme vše vychladnout a podáváme.