Čokoládový dort s nugátovým krémem

Čokoládový dort s nugátovým krémem

Nechte se unést receptem, který je plný čokolády a nugátu. Je to ideální dezert, který se hodí jako dort na narozeninovou oslavu. Je velký, je lahodný, dá se připravit pár dní dopředu, protože uložený v lednici se ještě více rozleží a jeho chuť se ještě více zintenzivní.

Co budeme potřebovat

Na náplň

  1. 400 g nugátu
  2. 120 ml smetany ke šlehání
  3. 120 g moučkového cukru
  4. Lžička vanilkového extraktu
  5. 750 g mascarpone

Na korpus

  • 6 vajec
  • 100 g cukru krystal
  • 70 g třtinového cukru
  • Lžička vanilkového extraktu
  • 200 g mletých lískových ořechů
  • 60 g hladké mouky
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 2 lžíce kakaa
  • Špetka soli

Na ozdobu

  1. 150 g čokolády na vaření (rozpuštěné)
  2. 2 lžíce oleje
  3. Toffifee

Postup

  1. Začneme si nejprve připravovat náplň
  2. V malém hrnci zahřejeme smetanu a vhodíme nakrájený nugát
  3. Ten ve smetaně ho necháme rozpustit, mícháme, dokud se přísady nepropojí
  4. Směs dáme do lednice a necháme vychladnout
  5. Troubu si předehřejeme na 180 stupňů
  6. Budeme potřebovat tři 18 centimetrové formičky, nebo korpus upečeme třikrát za sebou
  7. Formy si vyložíme pečícím papírem a boky vymažeme máslem
  8. Ve velké míse si vyšleháme vejce na vysokou rychlost, dokud nebudou nadýchané
  9. Postupně začneme přidávat oba cukry
  10. Přidáme vanilkový extrakt a mícháme
  11. Ve vedlejší formě si smícháme suché ingredience jako mleté ořechy, mouku, prášek do pečiva, kakao a sůl
  12. Suché ingredience budeme postupně přidávat do ingrediencí mokrých, dokud nám nevznikne jednolité těsto
  13. Těsto si podle váhy rozdělíme do tří připravených forem a pečeme po dobu 30 minut
  14. Když jsou korpusy upečené, necháme je na 10 min vychladnout ve formě a poté je vyndáme a přendáme na mřížku
  15. Nugátovou náplň vyndáme z lednice a pomocí mixéru jí začneme míchat, aby zesvětlala
  16. Přidáme moučkový cukr a vanilkový extrakt
  17. Postupně začneme přidávat mascarpone a mícháme, dokud nevznikne nadýchaný krém
  18. A dáme znovu na 30 minut do lednice
  19. Jednotlivá patra budeme rovnoměrně promazávat nugátovým krémem
  20. Poslední patro, jeho vršek, pomažeme tenkou vrstvou krému
  21. Dort dáme na 30 minut odpočinout do lednice
  22. Poté potřeme celý obvod dortu nugátovým krémem, ale necháme si něco málo na ozdobu do cukrářského pytlíku
  23. Na ozdobu rozpustíme čokoládu na vodní lázni a smícháme jí z olejem
  24. Necháme jí trochu vychladnout a poté začneme zdobit
  25. Začneme zdobit od okrajů, tak aby čokoláda po dortu stékala
  26. Poté čokoládu namažeme po celém vršku
  27. Dort znovu vložíme do lednice, dokud čokoláda neztuhne
  28. Vršek dortu dozdobíme nugátovým krémem a Toffifee
  29. Dort uchováváme v lednici, dokud není čas servírovat

Nejlepší je si nugátový krém a korpusy připravit den předem, získají tak extra vláčnost.

Čokoládový dort politý čokoládou a ozdobený toffifee.
Zdroj: baketotheroots.de
Komentáře
  1. V receptu není napsaný kdy se přidává olej na cuketovou buchtu na plechu ? Děkuji za odpověď

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.