Svatba je zpečetěním vzájemné lásky mezi dvěma lidmi. A jaký symbol může lépe vystihnout tento vzájemný cit, než srdce. Potom neexistuje lepší volba než dort ve tvaru srdce.
Co budeme potřebovat
Na těsto
- 230 g másla (změklého)
- 400 g cukru krystal
- 470 g hladké mouky
- 13 g prášku do pečiva
- ½ lžičky soli
- 240 g plnotučného mléka
- 30 g zakysané smetany
- 1 lžička vanilkového extraktu
- ½ lžičky mandlového extraktu
- 4 bílky
Na polevu
- 230 g měkkého másla
- 910 g moučkového cukru
- 6 lžic plnotučného mléka
- lžička mandlového extraktu
Postup
- Troubu si předehřejeme na 180 stupňů
- Dno dortové formy vyložíme pečícím papírem
- V míse smícháme máslo a cukr
- Šleháme přibližně 4 minuty dokud není směs nadýchaná a hladká
- Ve vedlejší míse smícháme mouku, prášek do pečiva a sůl
- V menší misce smícháme mléko, zakysanou smetanu, vanilkový a mandlový extrakt
- Sypkou směs střídavě s mléčnou směsí přidáváme do máslové směsi
- Mícháme na malou rychlost, aby se vše dobře propojilo
- Z bílků si vyšleháme sníh
- Bílky opatrně a postupně vmícháme do těsta
- Těsto nalijeme do dortové formy a uhladíme ho na povrchu
- Korpus pečeme přibližně 25 minut, dokud špejle není čistá
- Necháme 10 minut chladnout ve formě a poté formu sundáme a korpus necháme zcela vychladit
- Na mandlovou polevu si ušleháme máslo, společně s cukrem a mlékem
- Krém musí být hladký a lehce roztíratelný
- Přidáme extrakt a vyšleháme
Pokud nemáte doma dortovou formu ve tvaru srdce, nevadí tady je tip jak vytvořit srdce i bez ní. Budeme potřebovat čtvercovou a kulatou dortovou formu. Vytvořené těsto rozdělíme do těchto dvou forem, vyložené pečícím papírem a upečeme. Když je korpus vychlazený, kulatý korpus rozřízneme na půl. Tyto poloviny přiložíme ke stranám čtvercového korpusu, aby vznikl tvar srdce. Korpusy potřeme rovnoměrně polevou a zakryjeme přechody.