Tentokrát to není tvar šneků, ale mřížek a chutnají úplně stejně skvěle. V tomto receptu můžete popustit uzdu své fantazii a chuťovým buňkám. Vyberte si variaci uzenin podle své libosti.
Co budeme potřebovat
- 2 lžíce hladké mouky
- 2 plátky listového těsta (vyválené)
- 6 lžic omáčky Marinara
- 90 g strouhaného sýra
- 100 g koleček uzeniny (salám, vysočina, feferonky atd.)
Postup
- Troubu si předehřejeme na 200°C.
- Plech vyložíme pečícím papírem.
- Pracovní plochu posypeme moukou a rozložíme (rozválíme) první plát listového těsta.
- Rozválené těsto rozřízneme podélně na 3 obdélníky.
- Ty pak znovu rozřízneme, aby vzniklo 6 přibližně stejně velkých čtverců.
- Listové čtverečky položíme na plech.
- Každý čtverec potřeme 1 polívkovou lžící omáčky.
- Omáčku roztíráme až po okraje.
- Nahoru navršíme sýr a uzeninu.
- Druhý plát vyložíme na pracovní plochu.
- Rozřízneme ho opět na 3 obdélníky.
- Každý obdélník rozřízneme znovu podélně, aby nám vzniklo přibližně 12 stejně velkých proužků těsta (dohromady 36 proužků).
- Na každý čtverec položíme 6 proužků, tak aby vytvořily mřížku.
- V troubě pečeme 20 minut, dokud nejsou pizza šneci zlatohnědí.
- Když jsou upečení, necháme je na 10 minut odpočinout, než je budeme servírovat.
Dávejte na ně pozor, šneci se bohužel rychle spálí.