Chuť zkaramelizované cibule a intenzivní chuť plesnivého sýra, jdou ruku v ruce krásně dohromady. Když se vám tato kombinace spojí v ústech, začne opravdový chuťový ohňostroj.
Co budeme potřebovat
- 500 g listového těsta
- máslo
- 3 lžíce olivového oleje
- 800 g cibule (nakrájené nadrobno)
- ½ lžičky soli
- 1 lžička cukru krystal
- 200 g nivy (nastrouhaná)
- 30 g řeřichy
- 30 g vlašských ořechů
Postup
- Na pracovní ploše si rozválíme listové těsto.
- Přendáme ho na plech, propícháme vidličkou a dáme ho na 20 minut odpočinou do lednice.
- Troubu si mezitím rozehřejeme na 200°C.
- Ve velké pánvi si rozehřejeme olej.
- Přidáme cibuli a sůl.
- Cibuli, za občasného míchání, smažíme přibližně 10 minut.
- Přisypeme cukr.
- Cibuli mícháme, dokud nám nezačne karamelizovat a zachytávat se jemně o dno pánve.
- Podle chuti dokořeníme a odstavíme.
- Odpočinuté těsto vyndáme a rozprostřeme na něj cibulovou směs.
- Posypeme nastrouhanou nivou.
- Těsto začneme od delší strany rolovat.
- Poté ho nakrájíme na stejně velké kusy.
- Ty rozložíme na plech vyložený pečícím papírem a dáme do trouby.
- Šneky pečeme přibližně 20 minut dozlatova, dokud nezačne niva vytékat.
- Šneky vyndáme z trouby posypeme je řeřichou a nasekanými vlašskými ořechy.
- A nejlépe ihned podáváme, dokud je těsto ještě teplé a křehké.