Pokud jste milovníkem skořice stejně jako já, tak určitě nebudete váhat ani vteřinu, když dojde na rozhodování, jaký rychlý recept zvolit. Stačí pár ingrediencí, pár kroků a voila občerstvení je na světě.
Co budeme potřebovat
- plát listového těsta
- 120 g másla (změklého a rozděleného na půl)
- 50 g třtinového cukru
- 2 lžičky skořice
- 50 g cukru krystal
Postup
- V malé misce smícháme 60 g másla s cukrem a skořicí.
- Musí nám vzniknout jednotná směs.
- Listové těsto si na pomoučené pracovní ploše vyválíme.
- Skořicovou směsí těsto rovnoměrně potřeme pomocí stěrky nebo nože.
- Od delší strany těsta začneme těsto rolovat.
- Pomocí ostrého nože nebo nitě, tvoříme stejně velké šneky.
- Na střední teplotě si na pánvi rozpustíme zbytek másla.
- Pokud není pánev dostatečně velká, aby se v ním uvařila celá várka najednou, máslo postupně s každou várkou dávkujeme.
- Do pánve vložíme skořicové šneky a smažíme, z každé strany přibližně 3 minuty.
- Upečené rolky položíme na pečící papír a osušíme přebytečný olej.
- Do větší mísy dáme cukr krystal a hotové šneky do něj vhodíme a promícháme, aby se šneci v cukru pořádně obalily.