Klasické čokoládové těsto doplněné o jablka, která dodají celému dortu ještě větší vláčnost než s originálním receptem. Doporučujeme nesníst dort hned, ale nechat ho pár dní odležet v lednici a vláčnost jablek, spolu s marmeládou udělají své kouzlo.
Co budeme potřebovat
- 100 g třtinového cukru
- 100 g celozrnné mouky
- 10 g prášku do pečiva
- lžička skořice
- 200 g jablek
- 2 vejce
- 110 g oleje
- 70 g bílé čokolády (nahrubo nastrouhaná)
- 175 g kvalitní hořké čokolády
- 75 g smetany (48 %)
Postup
- Ve velké míse smícháme cukr, mouku, prášek do pečiva a skořici.
- Promícháme a přidáme nastrouhané jablko, vejce a olej.
- Těsto promícháme, aby se spojilo.
- Těsto přelijeme do dortové formy vyložené pečícím papírem nebo vymazané máslem.
- Dort pečeme na 180°C přibližně 35 – 40 minut.
- Na polevu ve vodní lázní rozpustíme hořkou čokoládu.
- Když je čokoláda rozpuštěná, přilijeme smetanu a vaříme.
- Když je dort hotový, vyndáme ho z trouby a necháme vychladnout.
- Na vychlazený dort nalijeme čokoládovou polevu a posypeme kousky bílé čokolády.
- Před podáváním necháme dort ztuhnout.
Jak je nám známo dortů je celá řada, ale jestli jste ještě nenašli svého favorita tak prozkoumejte tyto recepty na sladké i slané dorty, kde ho určitě najdete.
Pokud chcete mít Sacher dort i s polevou rozpuste si trochu čokolády, kterou jste použili na náplň a nalijte ji na povrch.
Pokud vám nebude vadit trochu drobivější korpus, můžete upéct celé dortové těsto najednou. Pečte asi 40 minut a pak zakryjte vršek alobalem (jinak se spálí) a pečte dalších 10–15 minut. Nechte vychladnout a rozpulte. Potřete meruňkovou marmeládou a je hotovo.