Veganský maďarský guláš

Veganský maďarský guláš
Příprava: 15 minut Vaření: 40 minut Počet porcí: 6

Luxusní bezmasý guláš, který je vydatný a příjemně pikantní, a červené víno mu dodává ten správný šmrnc. To prostě musíte ochutnat!

Ingredience

  • 320 g jemně nakrájené bílé cibule
  • 2 červené papriky, nakrájené
  • 6 extra velkých stroužků česneku, lisovaného
  • 2,5 – 3 šálky vývaru
  • 1 lžička jemné soli
  • 3-5 lžic maďarské papriky (ujistěte se, že není uzená)   
  • 1/4 šálku suchého červeného vína
  • 8 malých brambor, nakrájených na kousky
  • 410 ml plechovka nakrájených rajčat se šťávou     
  • 1/2 lžičky mletého černého pepře
  • špetka kajenského pepře

Postup

  1. Nakrájejte si veškerou zeleninu.
  2. Do velkého hrnce na středním plameni přidejte cibuli, papriku, česnek, 1 šálek vývaru a 1/2 lžičky soli.
  3. Jakmile to po celém povrchu začne bublat, vařte asi 8 minut, dokud zelenina nezměkne a všechen vývar nezmizí.
  4. Před přidáním vína chcete, aby se vývar vyvařil, omáčka tak zůstane hustá a na konci nebude vodová.
  5. Přidejte papriku a víno a vařte asi 3 minuty.
  6. Přidejte brambory, rajčata, pepř, další 1/2 lžičky soli a zbývající vývar.
  7. Začněte s 1 a 1/2 šálky a přidejte další, pokud je to potřeba.
  8. Dobře promíchejte a zvyšte plamen.
  9. Jakmile dojde směs k varu, přikryjte a snižte teplotu na středně nízkou.
  10. Vařte asi 15–20 minut, dokud brambory nezměknou, ale nebudou kašovité.
  11. Ochutnejte a v případě potřeby přidejte další koření.
  12. Ihned podávejte buď samotné nebo s bílou rýží.
Guláš z brambor a červených paprik  servírovaný ve velké nádobě a posypaný čerstvými bylinkami.
www.hevegan8.com

Podívejte se také na naše recepty na buřtguláš v masové i veganské verzi! Tohle syté a velice chutné jídlo lze upravit v mnoha variantách, ať už doma nebo třeba venku nad ohněm.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.