Bezmasý houbový guláš

Bezmasý houbový guláš

Jednoduchý pokrm s houbami vám dokáže, že chutný guláš se udělat i bez masa. Podávejte ho s těstovinami nebo jakoukoli jinou přílohou a získáte tak vydatné jídlo plné živin.

Ingredience

  • 2 lžíce olivového oleje
  • ½ cibule, nakrájená na tenké plátky
  • 1 červená paprika, nakrájená
  • 1 kg libovolných hub, nakrájených (na guláš se nejvíce hodí mladé tvrdé houby jako suchohřiby nebo praváky)
  • 1 plechovka (400 ml) nakrájených rajčat
  • 2 hrnky zeleninového vývaru
  • 1 lžička sušeného česneku
  • 1 a ½ lžičky papriky
  • 5 až 6 snítek čerstvého tymiánu
  • sůl podle chuti

Postup

  1. Ve velké pánvi rozehřejte 1 lžíci olivového oleje.
  2. Přidejte cibuli a opékejte, dokud cibule nezačne měknout, asi 4 minuty.
  3. Přidejte červenou papriku a restujte, dokud paprika a cibule nezačnou karamelizovat asi 3 až 5 minut.
  4. Přendejte na talíř a odložte stranou.
  5. Ve stejné pánvi rozehřejte jednu lžíci olivového oleje.
  6. Přidejte houby a za občasného míchání vařte, dokud se voda, kterou houby pustily, nezačne odpařovat.
  7. Houby ochuťte solí a sušeným česnekem a pokračujte ve vaření, dokud houby nezměknou, nezmenší objem a houbová tekutina se téměř neodpaří, ještě asi 5 až 7 minut.
  8. Přidejte předvařenou papriku a cibuli, nakrájená rajčata, zeleninový vývar, papriku a tymián.
  9. Dobře promíchejte.
  10. Přiveďte k varu, přikryjte, snižte plamen a nechte asi 20 minut probublávat.
  11. Užijte si to!
Guláš z hub a zeleniny v hrnci s vařečkou.
www.mariaushakova.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.