Pikantní hustý vege guláš ochucený uzenou paprikou si musí oblíbit snad každý! Díky fazolím a zelenině je pokrm skvěle vydatný a sytý. Navíc je veganský, bez lepku a hotový do 30 minut.
Ingredience
- 1 lžíce olivového oleje
- 2 červené cibule, nakrájené
- 2 červené papriky, zbavené semínek, nakrájené na kostičky
- 2 stroužky česneku, oloupané a rozdrcené
- 2 – 3 lžíce sladké uzené papriky
- 800 g nakrájených konzervovaných rajčat
- 400 ml zeleninového vývaru
- 1 polévková lžíce třtinového cukru
- 1 špetka mletého černého pepře
- 1 špetka soli
- 800 g konzervovaného fazolového mixu, okapaného a propláchnutého
- 4 lžíce čerstvé petrželky, nasekané, na ozdobu (volitelně)
- 4 lžíce zakysané smetany k podávání (volitelně)
Postup
- Ve velké pánvi rozehřejte 1 lžíci olivového oleje a na středním plameni 5 minut opékejte cibuli a červenou papriku.
- Přidejte česnek a opékejte 1 minutu.
- Vmíchejte sladkou uzenou papriku a opékejte po dobu 1 minuty.
- Dávejte pozor, abyste papriku nenechali restovat déle, mohla by zhořknout.
- Vmíchejte konzervovaná rajčata, zeleninový vývar a cukr a dochuťte solí a pepřem.
- Vařte 10 minut, občas zamíchejte.
- Přidejte fazole a vařte 2 minuty, dokud se fazole neprohřejí.
- Posypte lístky čerstvé petrželky a podávejte.