Připravte si tuto jednoduchou chutnou přílohu, která může být i skvělým hlavním chodem. Stačí vám na ni pouze brambory a pouhých dalších pár ingrediencí.
INGREDIENCE
- 1kg moučných brambor
- 2 vejce
- 4 – 6 lžic hladké mouky
- 4 stroužky česneku
- 1 lžička sušené majoránky
- sůl a pepř na dochucení
- olej na smažení
POSTUP
- Brambory pečlivě oloupejte, omyjeme, osušíme a pak do větší mísy nastrouháme polovinu brambor na jemném a polovinu na hrubém struhadle.
- Nastrouhané brambory promačkáme rukou, aby pustily vodu se škrobem a tu odlijeme.
- Osolíme je a zakapeme trochou mléka, aby nezhnědly.
- Vmícháme vajíčko, majoránku, česnek, podle chuti sůl a pepř a hladkou mouku.
- Směs důkladně promícháme ve středně husté těsto.
- Do pánve nalijeme hodně oleje, necháme ho rozpálit a pak naběračkou dáváme do pánve malé dávky na bramborák.
- Každý vnější stranou naběračkou zploštíme.
- Pečeme dozlatova na obou stranách.
- Pečené bramboráky prokládáme kuchyňským papírem, aby nasákl přebytečný tuk.
- K bramborákům nejvíce chutná pivo, ale výborně chutná o kyselé mléko nebo zákys.
Inspirujte se i našimi dalšími recepty na smažené placky z brambor v šesti nejoblíbenějších podobách. Jsou delikátní!