Smažené bramborové placky

Smažené bramborové placky

Připravte si tuto jednoduchou chutnou přílohu, která může být i skvělým hlavním chodem. Stačí vám na ni pouze brambory a pouhých dalších pár ingrediencí.

INGREDIENCE

  • 1kg moučných brambor
  • 2 vejce
  • 4 – 6 lžic hladké mouky
  • 4 stroužky česneku
  • 1 lžička sušené majoránky
  • sůl a pepř na dochucení
  • olej na smažení

POSTUP

  1. Brambory pečlivě oloupejte, omyjeme, osušíme a pak do větší mísy nastrouháme polovinu brambor na jemném a polovinu na hrubém struhadle.
  2. Nastrouhané brambory promačkáme rukou, aby pustily vodu se škrobem a tu odlijeme.
  3. Osolíme je a zakapeme trochou mléka, aby nezhnědly.
  4. Vmícháme vajíčko, majoránku, česnek, podle chuti sůl a pepř a hladkou mouku.
  5. Směs důkladně promícháme ve středně husté těsto.
  6. Do pánve nalijeme hodně oleje, necháme ho rozpálit a pak naběračkou dáváme do pánve malé dávky na bramborák.
  7. Každý vnější stranou naběračkou zploštíme.
  8. Pečeme dozlatova na obou stranách.
  9. Pečené bramboráky prokládáme kuchyňským papírem, aby nasákl přebytečný tuk.
  10. K bramborákům nejvíce chutná pivo, ale výborně chutná o kyselé mléko nebo zákys.
Osmahnuté placky z brambor na talířku.
www.nzfavouriterecipe.co.nz

Inspirujte se i našimi dalšími recepty na smažené placky z brambor v šesti nejoblíbenějších podobách. Jsou delikátní!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.