Připravte si své vlastní domácí smažené bramborové hranolky, které jsou mnohem lepší než ty mražené z obchodu. Navíc je to hračka, kterou zvládnete i vy!
Ingredience
- 4 střední brambory na osobu
- rostlinný olej na smažení
- sůl podle chuti
Postup
- Oloupeme a omyjeme brambory.
- Nakrájíme je podélně na čtyři nebo pět svislých kousků a poté každý kousek nakrájíme na tyčinky.
- Brambory dáme do velké mísy a zalijeme je studenou vodou.
- Brambory necháme ve vodě 25-30 minut, pustí tak škrob.
- Až budete připraveni začít smažit, slijeme vodu a položíme hranolky na dva plechy vyložené čistými ručníky nebo papírovými utěrkami.
- Mezitím zahřejeme několik cm oleje v těžkém hrnci na 175°C.
- Použijeme teploměr.
- Brambory osmažíme v několika dávkách a snažíme se, aby brambory v hrnci nebyly natěstnané na sebe.
- Vyjmeme z oleje a necháme okapat na papírové utěrce.
- Každou várku posypeme solí, jakmile je vyndáme z hrnce.
- Dobrou chuť!
Vyzkoušejte také naše recepty na domácí sýrové krokety, kterými se můžete inspirovat a pochutnávat si na nich třeba každý den.