Vepřové kotlety pečené s dokonalou omáčkou z medu, dijonské hořčice a majonézy, která jí dodává přijemnou krémovitost, jsou chuťovým orgasmem, který budete chtít znovu a znovu!
Ingredience
- 1/3 šálku majonézy
- 2 lžíce dijonské hořčice
- 2 lžíce medu
- 1/8 lžičky sušeného česneku
- 1/4 lžičky uzené papriky
- 1/4 lžičky soli
- 1/4 lžičky čerstvě drceného pepře
- 1 polévková lžíce oleje
- 4 vepřové kotlety s kostí, asi 2,5 cm tlusté
Postup
- Předehřejte troubu na 175ºC.
- Omáčku si připravte smícháním majonézy, dijonské hořčice, medu, sušeného česneku, papriky, soli a čerstvě namletého černého pepře.
- Pomocí papírové utěrky osušte povrch vepřových kotlet, poté každou stranu ochuťte špetkou soli a čerstvě drceným pepřem.
- Zahřejte jednu polévkovou lžíci oleje v těžké pánvi na středně vysokém plameni.
- Když je pánev velmi horká, přidejte najednou dvě vepřové kotlety a opékejte dozlatova z každé strany (3 minuty z každé strany).
- Opečené vepřové kotlety dejte do zapékací mísy (nevadí, když se zlehka překrývají).
- Vepřové kotlety potřete z obou stran medovohořčičnou omáčkou.
- Pečte asi 30 minut nebo dokud vnitřní teplota nedosáhne 63 °C.
- Chcete-li dosáhnout většího zhnědnutí, přepněte troubu na grilování a opékejte kotlety po dobu 3–5 minut, nebo dokud povrch nebude zlatavě hnědý.
- Podávejte horké.
Pro inspiraci jsme pro vás připravili 5 skvělých receptů na grilovanou zeleninu a to připravenou tak, že si na maso ani nevzpomenete!