Pečené vepřové kotlety s hořčicí a medem

Pečené vepřové kotlety s hořčicí a medem

Vepřové kotlety pečené s dokonalou omáčkou z medu, dijonské hořčice a majonézy, která jí dodává přijemnou krémovitost, jsou chuťovým orgasmem, který budete chtít znovu a znovu!

Ingredience

  • 1/3 šálku majonézy
  • 2 lžíce dijonské hořčice
  • 2 lžíce medu
  • 1/8 lžičky sušeného česneku
  • 1/4 lžičky uzené papriky
  • 1/4 lžičky soli
  • 1/4 lžičky čerstvě drceného pepře
  • 1 polévková lžíce oleje
  • 4 vepřové kotlety s kostí, asi 2,5 cm tlusté

Postup

  1. Předehřejte troubu na 175ºC.
  2. Omáčku si připravte smícháním majonézy, dijonské hořčice, medu, sušeného česneku, papriky, soli a čerstvě namletého černého pepře.
  3. Pomocí papírové utěrky osušte povrch vepřových kotlet, poté každou stranu ochuťte špetkou soli a čerstvě drceným pepřem.
  4. Zahřejte jednu polévkovou lžíci oleje v těžké pánvi na středně vysokém plameni.
  5. Když je pánev velmi horká, přidejte najednou dvě vepřové kotlety a opékejte dozlatova z každé strany (3 minuty z každé strany).
  6. Opečené vepřové kotlety dejte do zapékací mísy (nevadí, když se zlehka překrývají).
  7. Vepřové kotlety potřete z obou stran medovohořčičnou omáčkou.
  8. Pečte asi 30 minut nebo dokud vnitřní teplota nedosáhne 63 °C.
  9. Chcete-li dosáhnout většího zhnědnutí, přepněte troubu na grilování a opékejte kotlety po dobu 3–5 minut, nebo dokud povrch nebude zlatavě hnědý.
  10. Podávejte horké.
Maso z trouby s lahodnou omáčkou servírované v pekáči.
www.budgetbytes.com

Pro inspiraci jsme pro vás připravili 5 skvělých receptů na grilovanou zeleninu a to připravenou tak, že si na maso ani nevzpomenete!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.