Smetanový hovězí guláš s mrkví a slaninou

Smetanový hovězí guláš s mrkví a slaninou

Užijte si tento pokrm, který vás zahřeje během zimních večerů. Je to lahodná a vděčná večeře, která vás překvapí svou naprosto božskou chutí!

Ingredience

  • 4 plátky slaniny, nakrájené
  • 500 g hovězí kližky, nakrájené na kostky
  • 1/2 šálku hladké mouky
  • sůl a pepř dle chuti
  • 6 šalotek, oloupaných a nakrájených na poloviny
  • 6 mrkví, oloupaných a nakrájených na kousky
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 a 1/2 hrnku kuřecího vývaru
  • 2 lžíce dijonské hořčice
  • 2 lžíce husté smetany ke šlehání
  • nakrájená čerstvá petrželka na ozdobu

Postup

  1. Slaninu opečte na středně vysokém plameni v těžkém hrnci.
  2. Vyjměte a nechte okapat na papírové utěrce, tuk nechte v hrnci.
  3. Hovězí maso protřepejte v igelitovém sáčku s moukou, špetkou soli a špetkou pepře.
  4. Přidejte do hrnce a restujte na středně vysoké teplotě, dokud nezhnědne.
  5. Přidejte šalotku, mrkev a rajčatový protlak a promíchejte.
  6. Zalijte vývarem a duste 90 minut.
  7. Vmíchejte slaninu, hořčici a smetanu.
  8. Podávejte posypané petrželkou.
Guláš z hovězí masa se zeleninou a smetanou servírovaný na talíři a posypaný čerstvou petrželkou.
www.framedcooks.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.