Užijte si tento pokrm, který vás zahřeje během zimních večerů. Je to lahodná a vděčná večeře, která vás překvapí svou naprosto božskou chutí!
Ingredience
- 4 plátky slaniny, nakrájené
- 500 g hovězí kližky, nakrájené na kostky
- 1/2 šálku hladké mouky
- sůl a pepř dle chuti
- 6 šalotek, oloupaných a nakrájených na poloviny
- 6 mrkví, oloupaných a nakrájených na kousky
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 1 a 1/2 hrnku kuřecího vývaru
- 2 lžíce dijonské hořčice
- 2 lžíce husté smetany ke šlehání
- nakrájená čerstvá petrželka na ozdobu
Postup
- Slaninu opečte na středně vysokém plameni v těžkém hrnci.
- Vyjměte a nechte okapat na papírové utěrce, tuk nechte v hrnci.
- Hovězí maso protřepejte v igelitovém sáčku s moukou, špetkou soli a špetkou pepře.
- Přidejte do hrnce a restujte na středně vysoké teplotě, dokud nezhnědne.
- Přidejte šalotku, mrkev a rajčatový protlak a promíchejte.
- Zalijte vývarem a duste 90 minut.
- Vmíchejte slaninu, hořčici a smetanu.
- Podávejte posypané petrželkou.