Lívance z pohanky

Lívance z pohanky
Příprava: 10 minut Vaření: 10 minut Počet porcí: 4

Díky pohankové mouce mají tyto lahodné lívanečky lehkou a jemnou texturu a příjemnou oříškovou chuť. To musíte vyzkoušet!

Ingredience

  • 1,5 šálku pohankové mouky
  •  1,25 šálku mléka
  • 2 lžíce bílého octa nebo čerstvé citronové šťávy
  • 4 lžíce másla, rozpuštěného, ​​plus další na pánev
  • 1 lžíce cukru
  • 3/4 lžičky jedlé sody
  • 1/2 lžičky jemné mořské nebo stolní soli
  • 1 velké vejce
  • 1 lžička vanilkového extraktu

Na ozdobení lívanců

  • sirup
  •  máslo
  •  ovoce
  • topping

Postup

  1. V misce smícháme mléko a ocet (nebo citronovou šťávu) a poté necháme pět minut stát.
  2. Mezitím ve středně velké míse prošleháme mouku, cukr, jedlou sodu a sůl.
  3. Do mléka zašleháme vejce a vanilku.
  4. Uprostřed moučné směsi uděláme důlek.
  5. Do důlku nalijeme mléčnou směs a rozpuštěné máslo a vidličkou mícháme, dokud nezmizí hrudky mouky.
  6. Je v pořádku, pokud má těsto několik malých hrudek – je důležité těsto nepřemíchat.
  7. Rozpálíme velkou pánev na středním plameni.
  8. Pánev lehce potřeme rozpuštěným máslem.
  9. Na pánev nalijeme ¼ hrnku těsta.
  10. Těsto jemně rozprostřeme do 10 cm kruhu.
  11. Když se okraje zdají suché a začnou se objevovat bublinky, obrátíme.
  12. To trvá asi 2 minuty.
  13. Jakmile lívanec otočíme, smažíme další 1 až 2 minuty.
  14. Ihned podáváme s teplým sirupem, máslem, ovocem a oblíbeným toppingem.
Pohankové lívanečky servírované na talířku, zalité sirupem a ozdobené čerstvým ovocem a ořechy.
www.inspiredtaste.net

Vyzkoušejte také další recepty na lívance z jogurtu. Tradiční, bezlepkové, špaldové, ale i dýňové!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.