Jednoduché nadýchané lívanečky s banány jsou lehoučké a zároveň vydatné. Stačí vám na ně pouze pár surovin a hravě si tak vykouzlíte lahodnou snídani, kterou si zamilujete.
Ingredience
- 1,5 šálku hladké mouky
- 2 polévkové lžíce cukru (volitelně)
- 2,5 lžičky prášku do pečiva
- 1 špetka skořice (volitelně)
- 1 špetka soli
- 2 střední zralé banány
- 1 šálek mléka
- 2 velká vejce
- 1/4 šálku řepkového oleje
Ingredience
- javorový sirup
- topping
Postup
- Ve střední míse prošleháme hladkou mouku, cukr, prášek do pečiva, skořici, používáte, a sůl.
- Dáme stranou.
- V samostatné misce rozmačkáme banány vidličkou (je v pořádku, pokud vám zůstanou malé kousky).
- Přidáme vejce a zalijeme mlékem a řepkovým olejem a mícháme, dokud se vše nespojí.
- Suché ingredience vsypeme do mokrých a mícháme, dokud se vše nespojí.
- Necháme pár minut sedět.
- Rozpálíme velkou pánev nebo gril na střední teplotu.
- Na každý lívaneček nalijeme na pánev asi 1/4 šálku těsta.
- Smažíme, dokud se na povrchu lívanců nevytvoří bubliny, poté otočíme tenkou stěrkou a smažíme ještě 1 nebo 2 minuty.
- Podáváme teplé s trochou javorového sirupu a extra toppingem dle vašeho výběru.