Perfektní dýňové lívance jsou naprosto luxusní a přitom jsou tak snadné na přípravu! Jsou plné podzimních chutích jako je dýně, skořice, zázvor a muškátový oříšek.
Ingredience
- 2 šálky hladké mouky
- 3 čajové lžičky prášku do pečiva
- 1 lžička soli
- 1,5 čajové lžičky mleté skořice
- ½ čajové lžičky mletého zázvoru
- ½ čajové lžičky mletého muškátového oříšku
- ¼ šálku třtinového cukru
- ¼ šálku granulovaného cukru
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 1 šálek dýňového pyré
- 2 velká vejce
- 4 polévkové lžíce rozpuštěného másla
- 1,5 šálku mléka
Postup
- Předehřejeme pánev na střední teplotu.
- Ve velké míse prošleháme mouku, prášek do pečiva, sůl, skořici, zázvor a muškátový oříšek.
- V oddělené střední míse prošleháme oba cukry, vanilkový extrakt, dýňové pyré, vejce, rozpuštěné máslo a mléko.
- Přilijeme mokré ingredience k suchým ingrediencím a promícháme, aby se vše spojilo.
- Těsto bude trochu hrudkovité.
- Těsto odložíme na 5 minut.
- V případě potřeby si potřeby pánev potřeme máslem nebo nastříkáme olejem ve spreji.
- Nalijeme ⅓ šálku těsta na pánev a rozválíme do kruhu.
- Každý lívanec opékejte asi 4 minuty z každé strany.
- Lívanečky podávejte s máslem, sirupem, šlehačkou, ořechy nebo jakýmkoli jiným oblíbeným toppingem.