Zdravé lívance z podmáslí

Zdravé lívance z podmáslí

Měkoučké a nadýchané lívanečky z podmáslí jsou zdravé, nízkosacharidové a bez lepku a jsou tak perfektní snídaní pro celou rodinu.

Ingredience

  • 2 vejce
  • 1/4 hrnku mléka dle výběru
  • 1 lžička jablečného octa
  • 3/4 šálku mandlové mouky
  • 1/4 šálku tapiokové mouky
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1 špetka mořské soli
  • 2-3 lžíce kokosového cukru (volitelně)

Postup

  1. V malé misce smícháme mléko a jablečný ocet.
  2. Necháme uležet alespoň 5 minut.
  3. Do středně velké mísy přidáme vejce a podmáslí.
  4. Poté přidáme mandlovou mouku, tapiokovou mouku, jedlou sodu, špetku soli, kokosový cukr (volitelně).
  5. Šleháme, dokud se vše dobře nespojí.
  6. Před smažením necháme těsto asi 5 minut odležet.
  7. Zahřejeme nepřilnavou pánev nebo gril na střední teplotu.
  8. Pomocí lžíce nebo naběračky nalijeme těsto na pánev.
  9. Když vnější okraj začne hnědnout a budou se na něm tvořit bublinky, opatrně lívanec otočte a smažte další minutu nebo 2.
  10. Podávejte s ovocem, ořechovým máslem, javorovým sirupem nebo jakýmkoli vaším oblíbeným toppingem.
Lívanečky s podmáslím naskládané na talířku na sobě, ozdobené čerstvým ovocem a polevami.
www.shuangyskitchensink.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.