Měkoučké a nadýchané lívanečky z podmáslí jsou zdravé, nízkosacharidové a bez lepku a jsou tak perfektní snídaní pro celou rodinu.
Ingredience
- 2 vejce
- 1/4 hrnku mléka dle výběru
- 1 lžička jablečného octa
- 3/4 šálku mandlové mouky
- 1/4 šálku tapiokové mouky
- 1 lžička jedlé sody
- 1 špetka mořské soli
- 2-3 lžíce kokosového cukru (volitelně)
Postup
- V malé misce smícháme mléko a jablečný ocet.
- Necháme uležet alespoň 5 minut.
- Do středně velké mísy přidáme vejce a podmáslí.
- Poté přidáme mandlovou mouku, tapiokovou mouku, jedlou sodu, špetku soli, kokosový cukr (volitelně).
- Šleháme, dokud se vše dobře nespojí.
- Před smažením necháme těsto asi 5 minut odležet.
- Zahřejeme nepřilnavou pánev nebo gril na střední teplotu.
- Pomocí lžíce nebo naběračky nalijeme těsto na pánev.
- Když vnější okraj začne hnědnout a budou se na něm tvořit bublinky, opatrně lívanec otočte a smažte další minutu nebo 2.
- Podávejte s ovocem, ořechovým máslem, javorovým sirupem nebo jakýmkoli vaším oblíbeným toppingem.