Těsto na lívance v tomto receptu je krásně nadýchané a lehké a ve spojení s ovocem a zakysanou smetanou je to naprostá lahůdka!
Ingredience
- 400 ml mléka
- 300 g polohrubé mouky
- 50 g krupicového cukru
- 3 vejce
- 3/4 pytlíku sušeného droždí
- špetka soli
Postup
- Do vlažného mléka vmícháme droždí a potom mouku s cukrem, nakonec vajíčka a špetku soli.
- Vše řádné umícháme a necháme nakynout.
- Těsto je řidší a většinou znásobí jednou svůj objem.
- Je to opravdu důležité právě proto, aby byly lívance hezky nadýchané.
- Necháme kynout asi 45 minut.
- Potom smažíme v lívanečníku lívance z obou stran do zlaté barvy.
- Podáváme se zakysanou smetanou, medem a čerstvým ovocem.