V jednoduchosti je síla a to přesně platí o tomto receptu. Pár kroků stačí na vytvoření nadýchaných tvarohových lívanců a také stačí pár kroků, abyste uvařili výbornou omáčku, která celé jídlo krásně doplní.
Co budeme potřebovat
Na těsto
- 3 bílky
- 3 žloutky
- 2 lžíce moučkového cukru
- 230 g tučného nebo polotučného tvarohu
- 50 g hladké mouky
- 1 čajová lžička vanilkového extraktu
Na omáčku
- 250 g malin
- 2 lžíce cukru
Postup
- Samotný tvaroh rozšleháme v misce.
- Ve vedlejší míse smícháme cukr a žloutky.
- Směs šleháme, dokud nebude nadýchaná.
- Postupně přidáváme tvaroh, hladkou mouku, vanilku.
- Vše spolu promícháme, dokud nevznikne tekuté těsto.
- Ve vedlejší míse z bílků vyšleháme sníh.
- Ten opatrně vmícháváme do těsta na lívance.
- Lívance poté smažíme po obou stranách na rozehřáté pánvičce s trochou oleje .
- V malém hrnci si uvaříme omáčku na lívance.
- Do hrnce přidáme maliny a cukr.
- Směs zahříváme tak dlouho, dokud se cukr nerozpustí a maliny nezačnou měknout.
- Když jsou maliny dostatečně změklé, sundáme je z plotny a necháme vychladnout..
- Lívance servírujeme přelité malinovou omáčkou.