Lívance s malinovou omáčkou

Lívance s malinovou omáčkou
Příprava: 10 minut Vaření: 20 minut Počet porcí: 2

V jednoduchosti je síla a to přesně platí o tomto receptu. Pár kroků stačí na vytvoření nadýchaných tvarohových lívanců a také stačí pár kroků, abyste uvařili výbornou omáčku, která celé jídlo krásně doplní.

Co budeme potřebovat

Na těsto

  1. 3 bílky
  2. 3 žloutky
  3. 2 lžíce moučkového cukru
  4. 230 g tučného nebo polotučného tvarohu
  5. 50 g hladké mouky
  6. 1 čajová lžička vanilkového extraktu

Na omáčku

  1. 250 g malin
  2. 2 lžíce cukru

Postup

  1. Samotný tvaroh rozšleháme v misce.
  2. Ve vedlejší míse smícháme cukr a žloutky.
  3. Směs šleháme, dokud nebude nadýchaná.
  4. Postupně přidáváme tvaroh, hladkou mouku, vanilku.
  5. Vše spolu promícháme, dokud nevznikne tekuté těsto.
  6. Ve vedlejší míse z bílků vyšleháme sníh.
  7. Ten opatrně vmícháváme do těsta na lívance.
  8. Lívance poté smažíme po obou stranách na rozehřáté pánvičce s trochou oleje .
  9. V malém hrnci si uvaříme omáčku na lívance.
  10. Do hrnce přidáme maliny a cukr.
  11. Směs zahříváme tak dlouho, dokud se cukr nerozpustí a maliny nezačnou měknout.
  12. Když jsou maliny dostatečně změklé, sundáme je z plotny a necháme vychladnout..
  13. Lívance servírujeme přelité malinovou omáčkou.
Vláčné lívance s malinovou omáčkou a zakysanou smetanou.
Zdroj: mycountrytable.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.