Tvarohové lívance s topingem z jablek

Tvarohové lívance s topingem z jablek
Příprava: 20 minut Vaření: 30 minut Počet porcí: 8

Tentokrát není jablko uvnitř lívancového těsta, ale stéká jako sirup po jeho povrchu. Toping ovoněný skořicí a muškátovým oříškem, je ideální pro snídani v sychravém podzimním ránu.  

Co budeme potřebovat

Na těsto

  1. 500 g tvarohu
  2. 4 vejce
  3. 220 ml mléka
  4. 250 g hladké mouky
  5. 2 polévkové lžíce medu nebo javorového sirupu
  6. špetku soli
  7. máslo nebo olej na smažení

Na jablečný toping

  1. 750 g jablek
  2. 1 polévková lžíce citronové šťávy
  3. 2 polévkové lžíce cukru krystal
  4. med
  5. 1 lžička mleté skořice
  6. 1 lžička muškátového oříšku
  7. špetka soli
  8. 1 lžička vanilkového extraktu
  9. 100 ml vody

Postup

  1. Ve velké míse si smícháme společně všechny ingredience na těsto.
  2. Těsto dáme stranou a necháme odpočinout.
  3. Na pánvi si rozpustíme máslo.
  4. Plotnu s pánví rozehřejeme na střední teplotu a poté opékáme lívanečky z obou stran.
  5. Na jablečnou omáčku oloupeme jablka a zbavíme je jadřinců.
  6. Jablka nakrájíme na středně velké kousky.
  7. Zakapeme je citronovou šťávou.
  8. V hrnci smícháme vodu, koření, cukr, sůl, med a jablka.
  9. Směs přivedeme k varu.
  10. Jakmile se začne směs vařit, přikryjeme hrnec pokličkou a pokračujeme ve vaření na střední teplotu asi 10 minut.
  11. Když je omáčka provařená, sundáme jí z plotny a tyčovým mixérem jí rozmixujeme, podle našich preferencí.
  12. Do omáčky přidáme vanilku a promícháme.
Lívancová hora s jablečným topingem a kousky jablek.
Zdroj: lecremedelacrumb.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.