Rybí salát s batáty

Rybí salát s batáty

Vyměňte stereotyp klasických brambor za sladké brambory neboli batáty. Tato sladká alternativa skvěle doplňuje smaženou rybu na salátovém lůžku.

Co budeme potřebovat

  1. 3 velké batáty (oloupané a nakrájené na kostky)
  2. 3 lžíce olivového oleje
  3. 4 filety tilápie nebo tresky (ca 400 g)
  4. 2 lžíce citronové šťávy
  5. 2 lžíce sójové omáčky
  6. 1 lžičku chilli
  7. 3 okurky hadovky
  8. 150 g rukoly
  9. čerstvá bazalka nebo 2 lžíce sušené bazalky
  10. nastrouhaná citronová kůra
  11. sůl
  12. pepř

Postup

  1. Troubu předehřejeme na 200 stupňů
  2. Vyložíme si plech pečícím papírem
  3. Na plechu si promícháme batátové kostky se 2 lžícemi olivového oleje
  4. Osolíme a opepříme
  5. Batáty v troubě pečeme přibližně 30 minut a v průběhu pečení občas mícháme dokud nezhnědnou
  6. Batáty necháme vychladnout
  7. Mezitím si na pánvi orestujeme na zbylém olivovém oleji rybu
  8. Rybu osolíme a opepříme
  9. A pečeme dokud není ryba hotová
  10. V malé misce smícháme citronovou šťávu, sójovou omáčku a chilli
  11. Ve velké míse smícháme batáty, okurku, rukolu, bazalku a citronovou kůru, zalijeme dresinkem a promícháme
  12. Salát servírujeme a navrch dáme kousky opečené ryby
Výborný salát na talíři se sladkými bramborami.
Zdroj: eatingbirdfood.com

Salát je možný podávat i s uzeným lososem.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.