Výživný a přesto lehký zeleninový rybí salát. Tato varianta je skvělá například při letním grilování, jako alternativa ke grilovanému masu. Je to skvělé osvěžení.
Co budeme potřebovat
- 250 g nových brambor
- 4 vajíčka velikosti M
- 4 nakládané okurky (nakrájené na malé kousky)
- ½ červené cibule (nakrájená nadrobno)
- 2 lžíce vinného octa
- 1 lžíce medu
- 130 g rukoly nebo salátového mixu
- 125 g uzeného pstruha
- 3 lžíce řeckého jogurtu
- 1 lžíce kopru
Postup
- V hrnci s osolenou vodou uvařte brambory
- Brambory vařte přibližně 15 minut a slijte
- Mezitím přiveďte v hrnci vodu k varu a vložte vejce
- Ve vroucí vodě vařte přibližně 7 minut
- Vodu vylijeme a vajíčka zchladíme ve studené vodě
- Salátovou okurku a cibuli dáme do mísy a přidáme med, ocet, sůl a smícháme dohromady
- V malé misce si smícháme jogurt, kyselé okurky, cibuli, lžičku okurkového láku a vmícháme i kopr
- Uvařená vejce oloupeme a rozpůlíme
- Salátový mix naservírujeme na talíř, přidáme uzeného pstruha, zakápneme salátovým dresingem a přidáme vejce
Salát je možný podávat i s uzeným lososem.