Zdravější verze výborných lívanců z ovesné mouky. Milujete sladké, ale bojíte se, že byste porušili svojí dietu? S tímto receptem se nemusíte ničeho bát a vychutnat si zdravou sladkou neřest, klidně každé ráno. S trochou javorového sirupu, arašídového másla a hrstí borůvek je to nejlepší start do nového dne.
Co budeme potřebovat
- 400 g ovesných vloček (nebo ovesnou mouku)
- 250 ml mléka
- 2 vejce
- 2 lžičky prášku do pečiva
- ½ lžičky skořice
- ½ lžičky soli
- 1 lžička vanilkového extraktu
- máslo (na opékání)
Postup
- Pokud si vyrábíte vlastní ovesnou mouku, dejte vločky do mixéru a dohladka umixujte.
- Poté do velké mísy dejte všechny ingredience na těsto.
- Směs míchejte, dokud nevznikne hladké jednolité těsto.
- Nechte těsto alespoň 15 minut odležet, aby trochu zhoustlo.
- Pánev rozpálíme na střední teplotu a necháme na ní rozpustit máslo.
- Když je máslo rozpuštěné začneme na ní smažit lívance.
- Ty smažíme z každé strany, dokud nejsou zlaté.
Ovesné vločky jsou velmi oblíbenou surovinou ve světě fitness. Jsou výživné a obsahují spoustu vlákniny. Pokud i vy chcete podpořit své zdraví, vyzkoušejte jeden z těchto receptů na sušenky z ovesných vloček. Určitě si pochutnáte.