Ovesné lívance bez kynutí

Ovesné lívance bez kynutí
Příprava: 10 minut Vaření: 15 minut Počet porcí: 6

Zdravější verze výborných lívanců z ovesné mouky. Milujete sladké, ale bojíte se, že byste porušili svojí dietu? S tímto receptem se nemusíte ničeho bát a vychutnat si zdravou sladkou neřest, klidně každé ráno. S trochou javorového sirupu, arašídového másla a hrstí borůvek je to nejlepší start do nového dne.

Co budeme potřebovat

  1. 400 g ovesných vloček (nebo ovesnou mouku)
  2. 250 ml mléka
  3. 2 vejce
  4. 2 lžičky prášku do pečiva
  5. ½ lžičky skořice
  6. ½ lžičky soli
  7. 1 lžička vanilkového extraktu
  8. máslo (na opékání)

Postup

  1. Pokud si vyrábíte vlastní ovesnou mouku, dejte vločky do mixéru a dohladka umixujte.
  2. Poté do velké mísy dejte všechny ingredience na těsto.
  3. Směs míchejte, dokud nevznikne hladké jednolité těsto.
  4. Nechte těsto alespoň 15 minut odležet, aby trochu zhoustlo.
  5. Pánev rozpálíme na střední teplotu a necháme na ní rozpustit máslo.
  6. Když je máslo rozpuštěné začneme na ní smažit lívance.
  7. Ty smažíme z každé strany, dokud nejsou zlaté.

Ovesné vločky jsou velmi oblíbenou surovinou ve světě fitness. Jsou výživné a obsahují spoustu vlákniny. Pokud i vy chcete podpořit své zdraví, vyzkoušejte jeden z těchto receptů na sušenky z ovesných vloček. Určitě si pochutnáte.

Zdravá verze lívanců z ovesné mouky.
Zdroj: ambitiouskitchen.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.