Rozdrcené pečené brambory s čedarem

Rozdrcené pečené brambory s čedarem

Netradiční recept na nové brambory, které se před pečením v troubě nejprve uvaří a poté rozdrtí. Vznikne vám tak něco jako bramborová kaše s krásně křupavými okraji. Skvělá všestranná příloha, která se hodí téměř ke každému pokrmu!

Ingredience

  • 12 malých nových brambor
  • 3 lžíce olivového oleje
  • sůl a pepř
  • čerstvý rozmarýn
  • sýr čedar

Postup

  1. Přiveďte k varu hrnec s osolenou vodou.
  2. Přidejte brambory a vařte, dokud nebudou měkké.
  3. Předehřejte troubu na 230 stupňů Celsia a plech vyložte pečicím papírem.
  4. Pečící papír bohatě pokapejte olivovým olejem.
  5. Dejte vařené brambory na plech a ponechte mezi jednotlivými bramborami dostatek místa.
  6. Šťouchadlem na brambory jemně přitlačte každou bramboru, dokud se mírně nerozmáčkne, otočte šťouchadlem o 90 stupňů a znovu rozmačkejte.
  7. Vršek každé drcené brambory potřete dalším olivovým olejem.
  8. Brambory posypte solí, pepřem a nasekaným čerstvým rozmarýnem.
  9. Pečte 20-25 minut dozlatova.
  10. Vyjměte a podle potřeby přidejte čedar.
Brambory z trouby pečené se sýrem na plechu vyloženém pečícím papírem.
www.butterandbaggage.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.