Pečené brambory s parmezánem a čerstvými bylinkami

Pečené brambory s parmezánem a čerstvými bylinkami

Snadná příloha, která potěší úplně každého. Nové brambory jsou v tomto receptu zlaté a křupavé zvenku a jemné uvnitř. Tak pojďme si je společně připravit!

Ingredience

  • 700 g nových brambor, omytých, osušených a nakrájených na poloviny
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 malé stroužky nasekaného česneku
  • pepř a sůl dle chuti
  • 1 až 2 lžíce čerstvých bylinek, jemně nasekaných  (např. petrželka a tymián)
  • 1 až 2 lžíce najemno nastrouhaného parmezánu

Postup

  1. Předehřejte troubu na 220 stupňů Celsia.
  2. Nové brambory omyjte, osušte a nakrájejte na poloviny.
  3. Brambory promíchejte se 2 lžícemi olivového oleje, česnekem, mletým pepřem a solí.
  4. Do velkého pekáče přidejte brambory.
  5. Brambory pečte v troubě 35 až 40 minut.
  6. Zatímco se brambory opékají, nasekejte bylinky a nastrouhejte parmezán.
  7. Když jsou brambory hotové, promíchejte je s jemně nasekanými bylinkami a parmezánem.
  8. Ihned podávejte.
Brambory z trouby se sýrem a bylinkami na oválném talíři.
www.greenvalleykitchen.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.