Luxusní dip z celeru, špenátu, sýrů a artyčoků vás nadchne nejen svou chutí, ale i texturou. Nemusíte se bát ho naservírovat i těm nejnáročnějším hostům!
Ingredience
- 1 malý celer, oloupaný a nakrájený
- 1 polévková lžíce extra panenského olivového oleje
- 2 lžičky soli
- 400 g srdíček artyčoků (ve vodě), scezených a nasekaných
- 280 g špenátu (čerstvého nebo mraženého), nakrájeného
- 4 stroužky česneku, nakrájené nadrobno
- 1,5 hrnku řeckého jogurtu
- 230 g smetanového sýra
- 1/2 šálku strouhané mozzarelly
- 1/4 šálku strouhaného parmazánu
- 1/4 lžičky sušené cibule
- černý pepř podle chuti
- nakrájená pažitka na ozdobu
Postup
- Předehřejte troubu na 200°C.
- Na plech pokrytý pečicím papírem nebo alobalem přidejte celer.
- Přidejte 2 polévkové lžíce extra panenského olivového oleje a dochuťte 1 lžičkou soli a trochu mletého černého pepře.
- Promíchejte, aby byl celer pokrytý olejem a rovnoměrně rozprostřete.
- Pečte 20 minut, dokud celer na místech nezhnědne.
- Přidejte pečený celer do pomalého hrnce.
- Do pomalého hrnce s ním přidejte zbytek ingrediencí kromě pažitky.
- Promíchejte.
- Vařte v pomalém hrnci jednu hodinu nebo při nízké teplotě 2–3 hodiny, dokud se sýr úplně nerozpustí.
- Hotový dip přidejte do misky a podávejte ozdobené pažitkou a spolu s řapíkatým celerem, mrkví, paprikou, hráškem nebo jinou zeleninou, kterou máte rádi.
- Můžete ho dokonce podávat s plátky citronu.
- Užijte si to!
Ochutnejte také naše další recepty na celerové placičky, karbanátky, řízky a burgery!