Pomalu pečený kořeněný celer s raitou

Pomalu pečený kořeněný celer s raitou

Vychutnejte si celer také jako samostatné jídlo. Překvapí vás, jak může být chutný, obzvlášť když ho dobře připravíte. Inspirujte se naším lahodným receptem, který si rozhodně neupečete pouze jednou!

Ingredience

  • 2 stroužky česneku, rozdrcené
  • 2 lžíce slunečnicového oleje
  • ½ lžičky mletého koriandru
  • ½ lžičky mleté ​​kurkumy
  • 1 lžička černého kmínu
  • 1 lžička římského kmínu
  • 1 celý celer, asi 900 g – 1 kg

K servírování:

  • 200 g řeckého jogurtu
  • ½ okurky, zbavené semínek a nakrájené na kostičky
  • kůra a šťáva z ½ citronu
  • 1 polévková lžíce nasekané máty plus další lístky na ozdobu
  • špetka drceného římského kmínu
  • 4-6 lžic mangového chutney

Postup

  1. Troubu předehřejte na 190°C.
  2. V misce smíchejte prolisovaný česnek s olejem a kořením.
  3. Celer dobře vydrhněte pod tekoucí vodou a poté osušte – není třeba ho loupat.
  4. Na pult položte 2 dlouhé proužky alobalu do kříže a doprostřed posaďte celer.
  5. Nalijte na celer lžící kořeněný olej, pak ho zabalte do alobalu, dobře utěsněte, ale ponechte trochu místa místo toho, abyste alobal příliš pevně přitiskli k celeru.
  6. Vložte do zapékací formy a dejte do trouby na 2a 1⁄2 hodiny, nebo dokud po propíchnutí vidličkou nebude měkký.
  7. Až budete téměř připraveni k podávání, smíchejte v misce jogurt, okurku, citronovou kůru a šťávu, mátu a koření.
  8. Otevřete celer a nakrájejte na klínky.
  9. Podávejte na nahřátých talířích s kořeněným olejem z alobalu, spolu s raitou a mangovým chutney a s několika lístky máty navíc.
Pečený celer servírovaný na talíři s vedle položenou miskou raity.
www.sainsburysmagazine.co.uk

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.