Samozřejmě jsme nezapomněli ani na naše masožravce a milovníky masa. Topinková pomazánka z masa je skvělou variantou, když nevíte co se zbylým masem od oběda a chlebem od včera. Jednoduše opečte chleba a k ní si udělejte tuto výbornou pomazánku.
Co budeme potřebovat
- 450 g pečeného hovězího masa
- 60 g cibule (nahrubo nakrájené)
- 40 g řapíkatého celeru (nahrubo nakrájený)
- 5 kyselých okurek
- 150 g majonézy
- 1 lžíce kyselého okurkového nálevu
- ½ mleté cibule v prášku
- 1 lžička pepře
- ½ lžičky soli
Postup
- Hovězí maso, cibuli, řapíkatý celer a okurky společně rozemeleme v kuchyňském robotu, dokud nebudou dohladka smíchané
- Do vzniklé směsi přidáme majonézu, cibulové koření, pepř, sůl, trochu kyselého láku a znovu promíchejte
- Pomazánku necháme v lednici odpočinout alespoň 1 hodinu
Opečte dva toasty, potřete je máslem nebo majonézou, přidejte hlávkový salát, namažte pomazánku a navrch nakrájejte červenou cibuli. Topinky spojte dohromady a přeřízněte na půl. A máte skvělou svačinu.