Opravdu skvěle dochucená pomazánka, která je jako šitá na míru milovníkům sýru. Tato pomazánka sýry doslova přetéká a v kombinaci s kuřecím masem je přímo k sežrání.
Co budeme potřebovat
- 250 g sýru Ricotta
- 500 g kuřecích prsou
- Špetka soli
- Špetka pepře
- 4 lžíce olivového oleje
- 3 lžíce studené vody
- 230 g strouhané mozzarelly
- 230 g eidamu
- 30 g parmezánu
- 250 g omáčky Marinara (nebo pasírovaných rajčat)
- 100 g strouhanky
Na posypku
- 2 lžíce olivového oleje
- 3 lžíce parmazánu
- 1 lžička petrželky
- 2 lžíce strouhané mozzarelly
- 2 lžíce strouhaného eidamu
Postup
- Ricottu necháme v sýtku odkapat
- Předehřejeme si troubu na 220 stupňů
- Odkapaný sýr ochutíme solí a pepřem
- Omyté a očištěné kuře osolíme a opepříme podle chuti
- Na pánvi si rozehřejeme olej
- Kuřecí prsa opékáme z každé strany na rozpáleném oleji
- Opékáme z každé přibližně 6 minut, dokud nejsou dostatečně propečená
- Když jsou prsa hotová, vypneme sporák a do pánve nalijeme vodu
- Vodu mícháme dokud se nesvaří a na kuřeti se nevytvoří skelný obal
- Kuře přesuneme do mísy, aby vychladlo
- Poté kuře naporcujeme na malé kostičky
- Ricottu smícháme v míse s 230 g mozzarelly, eidamu a 30 g parmezánu
- Sýrovou směs promícháme
- Do sýrové směsi přidáme kuře a omáčku Marinara
- Směs spolu smícháme, dokud se vše nespojí
- Konečně smícháme strouhanku a 2 lžíce oleje v míse, kde bylo kuře
- Strouhanku promícháme, aby se směsí obalila
- Kuřecí směs přendáme do zapékací mísy
- Navrch dáme strouhankovou směs
- Posypeme 3 lžícemi parmezánu a 2 lžícemi mozzarelly a eidamu
- Zapékací mísu dáme do předehřáté trouby a pečeme do zhnědnutí přibližně 20 minut
- Když kuřecí maso vyndáme z trouby necháme ho alespoň 10 minut odpočinout
- Dozdobíme petrželkou
- Podáváme buď samostatně na talířek nebo bagetou/krekrem nabíráme přímo z pekáčku
Místo ricotty můžeme použít smetanový sýr.