Kuřecí pomazánka oživené uvařeným vajíčkem natvrdo. Tato pomazánka je velmi oblíbená do sendvičů, které se servírují v amerických bistrech. Přibližte si chuť Ameriky i ve vaší kuchyni.
Co budeme potřebovat
- 6 natvrdo uvařených vajec (nakrájených na kostičky)
- 2 kyselé okurky
- Lžíci kyselého okurkového nálevu
- 80 g majonézy
- 2 řapíkaté celery (nakrájený na malé kousky)
- ½ cibule (najemno nakrájená)
- 2lžičky čerstvé petrželky
- 500 g vařeného kuřecího masa
- Sůl
- Pepř
- Celozrnný chléb
Postup
- Do mísy přidáme nakrájená vejce, nakrájené kyselé okurky spolu s nálevem, celer, cibuli, petržel a nakrájené kuře
- Vmícháme majonézu
- Množství majonézy přizpůsobíme tomu, jakou konzistenci chceme, aby pomazánka měla
- Dochutíme podle sebe solí a pepřem
- Pomazánku přikryjeme a necháme v lednici na 1 – 2 hodiny odležet
- Pomazánku natíráme na krajíce celozrnného chleba