Jednoduchý recept, který je ale neuvěřitelně dobrý a potěší všechny vaše chuťové buňky. Kombinace rajčatové omáčky, mletého masa a sýru funguje vždycky skvěle a co teprve, když toutu směsí naplníte cukety. Užijte si to!
Ingredience
- 6 menších cuket
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 cibule nakrájená nadrobno
- 500 g mletého hovězího nebo mixu mletého hovězího a vepřového masa
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 1 lžička sušeného oregana
- ½ lžičky sušeného česneku nebo 2 čerstvé lisované stroužky
- ½ lžičky soli nebo více podle chuti
- pepř podle chuti
- 1 (425 ml) plechovka rajčatové omáčky
- 1,5 hrnku strouhaného sýra (například mozzarella, čedar nebo gouda)
Postup
- Cuketu dobře omyjte a poté podélně rozpůlte.
- Dužinu vydlabejte malou lžičkou a dejte stranou.
- Půlky cukety položte na plech.
- Ve velké pánvi rozehřejte olivový olej na středně vysokém plameni.
- Přidejte cibuli a restujte do změknutí, poté přidejte mleté maso a restujte, dokud dobře nezhnědne.
- Vmíchejte rajčatový protlak, oregano, česnek, sůl a pepř.
- Vmíchejte rajčatovou omáčku a vydlabanou dužinu z cukety (nakrájejte, chcete-li, aby náplň byla rovnoměrnější), pak vařte přikryté na mírném ohni 10 minut.
- Sundejte poklici, dobře promíchejte a vařte dalších 5 minut.
- Zahřejte troubu na 180 °C.
- Lžící naplňte připravené poloviny cukety.
- Posypte sýrem a pečte 20–25 minut, dokud nezměknou.
- Dobrou chuť!