Domácí jablkový džus

Domácí jablkový džus
Příprava: 20 minut Vaření: 20 minut Počet porcí: 1

O jablkách se říká, že jsou elixírem mládí, ale také šťavnatou lékárnou. Hodí se na mošty, džemy, kompoty, čaje a v neposlední řadě i do džusů. Víte o něčem lahodnějším než je čerstvý jablečný džus, navíc vyrobený doma?

Ingredience

  • 200 g cukru krupice
  • 1,5 – 2 kg jablek
  • 1/2 lžičky kyseliny citrónové
  • minerální či stolní voda na ředění

Postup

  1. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců, stopek a případných nedokonalostí (tzv. bubák atd.).
  2. Potom je nakrájíme na drobné kousky, vložíme do hrnce a zalijeme vodou.
  3. Nemusí jí být moc, aby jablka zbytečně neplavala.
  4. Na středním ohni necháme dusit doměkka a hned pak rozmixujeme, ideálně tyčovým mixérem.
  5. Rozmixovaná jablka dáme na síto a ještě propasírujeme.
  6. Do nádoby k propasírovaným jablkům přisypeme cukr, kyselinu citronovou a důkladně promícháme, aby se vše rozpustilo.
  7. Pokud se vám bude zdát džus málo sladký či kyselý, dochuťte ho cukrem nebo kyselinou.
  8. Jakmile máme hotovo, což znamená rozmícháno, naplníme džus do lahví, které musíme opravdu pečlivě uzavřít a vložíme je do hrnce.
  9. Zalijeme teplou vodou a 20 minut sterilujeme.
  10. Pokud máte hrnec na zavařování, použijte jej.
  11. Předtím, než budeme jablečný džus podávat, musíme ho ještě zředit minerální nebo stolní vodou.
  12. Množství je individuální, podle toho, jak silný má džus být.
Džus z jablek nalitý ve sklenici, která je položena vedle čerstvých jablek.
www.minnetonkaorchards.com

Máte doma jablka a nevíte co s nimi? Nebo máte chuť upéct si něco ke kávě? Vybrali jsme pro vás ty nejlepší recepty na jablečnou buchtu, kterou zvládnete upéct, i když v pečení nejste úplně zběhlí.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.