Pikantní vepřový bůček z grilu

Pikantní vepřový bůček z grilu

Se svojí lehce pikantní chutí provoní tento skvost celý gril! Dejte si k němu sklenku dobrého piva, je to perfektní kombinace!

Ingredience

  • 40 g česneku, nasekaného na hrubo
  • 1 lžíce sladké papriky
  • 2 lžíce uzené papriky
  • 100 g sušeného oregana
  • 2 lžíce mletého kmínu
  • 2 lžíce koření Merkén
  • 150 ml bílého vinného octa
  • 2 lžíce soli
  • 1/2 lžičky pepře
  • 2 kg vykostěného vepřového boku

Postup

  1. Utřete česnek se solí.
  2. Přidejte ostatní koření, promíchejte a zalijte vinným octem.
  3. Ostrým nožem pečlivě odstraňte kůži a přebytečný tuk z vepřového břicha.
  4. Druhou stranu vepřového boku můžete nařezat do mřížky, aby marináda lépe prošla kusem masa.
  5. Marinádou potřete celý kus masa.
  6. Nechte odpočívat minimálně 1 den v lednici.
  7. Zahřejte gril na středně nízkou teplotu a pomalu grilujte.
  8. Pravidelně otáčejte a grilujte asi 2 hodiny.
Kořeněný bůček z vepře připravovaný na grilu.
www.sbs.com.au

Na každého to asi někdo přišlo. Nezvladatelná a neukojitelná chuť na vepřová či hovězí žebírka! A už jste vyzkoušeli ta jehněčí nebo z divočáka? Vyzkoušejte naše chutné recepty na pečená žebra v 5 různých variantách.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.