Marinované vepřové kotlety na grilu

Marinované vepřové kotlety na grilu

Ochutnejte tyto lahodné vepřové kotlety ve voňavé marinádě, které jsou ugrilované do naprosté dokonalosti! Jsou rychlé a snadné na přípravu a hodí se na jakékoli grilování či letní posezení.

Ingredience

  • 4 vepřové kotlety s kostí nebo bez
  • 1/4 šálku olivového oleje
  • 1 a 1/2 lžíce třtinového cukru
  • 2 lžičky dijonské hořčice
  • 1 a 1/2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžička citronové kůry
  • 2 lžičky nasekané petrželky a další na ozdobu
  • 2 lžičky nasekaných lístků tymiánu
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/2 lžičky pepře
  • 1 lžička lisovaného česneku

Postup

  1. Vložte vepřové kotlety do misky.
  2. Ve středně velké míse prošlehejte olivový olej, třtinový cukr, dijonskou hořčici, sójovou omáčku, citronovou kůru, petrželku, tymián, sůl, pepř a česnek.
  3. Maso přelijte vzniklou marinádou.
  4. Marinujte alespoň 1 hodinu nebo až 8 hodin.
  5. Předehřejte venkovní gril nebo vnitřní grilovací pánev na střední teplotu.
  6. Dejte vepřové maso na gril.
  7. Grilujte 6–8 minut z každé strany nebo dokud teploměr vložený do nejtlustší části kotlety nezaznamená 63 stupňů Celsia.
  8. Maso nechte 5 minut odpočinout a poté podávejte.
  9. V případě potřeby ozdobte další nasekanou petrželkou.
Ogrilované namarinované kotlety, servírované na talíři.
www.dinneratthezoo.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.