Ochutnejte tyto lahodné vepřové kotlety ve voňavé marinádě, které jsou ugrilované do naprosté dokonalosti! Jsou rychlé a snadné na přípravu a hodí se na jakékoli grilování či letní posezení.
Ingredience
- 4 vepřové kotlety s kostí nebo bez
- 1/4 šálku olivového oleje
- 1 a 1/2 lžíce třtinového cukru
- 2 lžičky dijonské hořčice
- 1 a 1/2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžička citronové kůry
- 2 lžičky nasekané petrželky a další na ozdobu
- 2 lžičky nasekaných lístků tymiánu
- 1/2 lžičky soli
- 1/2 lžičky pepře
- 1 lžička lisovaného česneku
Postup
- Vložte vepřové kotlety do misky.
- Ve středně velké míse prošlehejte olivový olej, třtinový cukr, dijonskou hořčici, sójovou omáčku, citronovou kůru, petrželku, tymián, sůl, pepř a česnek.
- Maso přelijte vzniklou marinádou.
- Marinujte alespoň 1 hodinu nebo až 8 hodin.
- Předehřejte venkovní gril nebo vnitřní grilovací pánev na střední teplotu.
- Dejte vepřové maso na gril.
- Grilujte 6–8 minut z každé strany nebo dokud teploměr vložený do nejtlustší části kotlety nezaznamená 63 stupňů Celsia.
- Maso nechte 5 minut odpočinout a poté podávejte.
- V případě potřeby ozdobte další nasekanou petrželkou.