Přichystejte svým hostům vynikající vepřovou kýtu. Je to skvělý způsob, jak zahájit letní grilovací sezónu. Podávejte ji s grilovanou zeleninou, čerstvým sezónním ovocem případně s nějakým dobrým salátkem.
Ingredience
- cca 2 kg vepřové kýty
- sůl (podle chuti)
- černý pepř (podle chuti)
- 1/2 šálku kouřové barbecue omáčky
- 1/2 šálku džemu z červeného hroznového vína nebo červeného vinného želé
- 2 lžičky chilli prášku
Postup
- Rozpalte si kotlíkový gril.
- Vepřovou kýtu dochuťte solí a pepřem.
- Grilujte ne přímo nad ohněm, v zakrytém grilu po dobu 1 a 1/2 hodiny.
- Mezitím smíchejte barbecue omáčku, želé a chilli prášek.
- Posledních 30 minut začněte každých 5-10 minut podlévat směsí omáčky, dokud vnitřní teplota na teploměru neukáže 62 stupňů Celsia.
- Odstraňte kýtu z ohně.
- Před krájením k podávání nechte asi 10 minut odpočinout.