Jednoduchý recept na vepřovou krkovici marinovanou ve směsi česneku, cibule, cukru, octa a bylinek, který si oblíbíte.
Ingredience
- 1,5 kg vepřové krkovice
- 1 hlavička česneku nebo podle chuti
- 1 malá červená cibule nebo podle chuti
- 1 lžička cukru
- mletý černý pepř podle chuti
- sůl podle chuti
- 25 ml bílého vinného octa nebo čerstvé citronové šťávy
- 50 ml olivového oleje
- podle chuti lístky bazalky a rozmarýnu (lze použít i sušené verze) – od každého potřebujete cca 1 lžičku nebo v případě sušené verze 1/2 lžičky od každého
Postup
- Nakrájejte vepřovou krkovičku na plátky o tloušťce asi 2-3 cm.
- Oloupejte stroužky česneku a rozdrťte je.
- Oloupejte červenou cibuli a nakrájejte ji nadrobno.
- Do mísy dejte česnek a cibuli, přidejte cukr, mletý černý pepř, sůl, ocet, olivový olej a nakrájenou cibuli a česnek.
- Ingredience smíchejte tak, abyste získali hladkou pastu.
- Každý vepřový steak potřete z obou stran předem připravenou marinádou.
- Plátky masa zakryjte alobalem a dejte alespoň na 3 hodiny do lednice.
- Grilujte vepřové steaky na grilu na dřevěné uhlí dle libosti (3-5 minut z každé strany).