Nic se nevyrovná doma dělaným věcem. A o to víc to platí o vaření. Vyzkoušejte s námi tento nefalšovaný recept a jen si potvrdíte to, co už dávno víte. Nad doma uvařené jídlo prostě není.
Co budeme potřebovat
Na salát
- 20 g másla
- 4 lžíce olivového oleje
- 2 střední sladká jablka (nakrájená na větší půlměsíčky)
- 1 velkou bagetu
- 2 stroužky česneku
- 200 g hermelínu (nakrájený na trojúhelníky)
- 4 hrnečky baby špenátu
Na dresink
- 2 lžíce jablečného octa
- 2 lžičky medu
- 60 ml olivového oleje
Postup
- Předehřejeme si troubu na vysokou teplotu (200 stupňů) a zapneme na funkci grilu
- Velkou pánev rozehřejeme na střední teplotu
- Poté na ní necháme rozpustit máslo a 2 lžíce olivového oleje
- Přidáme očištěná a nakrájená jablka
- Jablka vaříme po dobu cca 5 minut, dokud lehce nezkaramelizují
- Dáme je stranou
- V malé misce si smícháme prolisovaný česnek se zbylými 2 lžícemi olivového oleje
- Bagetu nakrájenou na plátky (nebo i v celku) potřeme směsí
- Potřenou bagetu umístíme do trouby a pečeme, dokud nezezlátne
- Na dresink si smícháme všechny ingredience dohromady
- Pořádně suroviny promícháme, aby se spojily
- Ve velké míse spolu smícháme baby špenát, jablko, dresink
- Na talíř poté umístíme salát, navrch naskládáme kousky hermelínu a přidáme česnekovou bagetu
Jestli vám vaše zahrádka letos vydala velké množství jahod, tak vyzkoušejte jeden z těchto rychlých receptů na dezert panna cotta.