Grilovaný sýr zná asi každý. Ale grilovaný sýr s jahodovým salátem, je něco speciálního a osvěžujícího. Je to skvělá alternativa ke grilování, pokud je někdo z vašich přátel vegetarián. Určitě mu s tímto receptem uděláte radost.
Co budeme potřebovat
- 1 camembert nebo hermelín
- 200 g čerstvých jahod (nakrájených na plátky)
- čerstvý tymián (nebo 2 lžičky sušeného)
- 1 lžíce karamelizovaného balzamikového octa
- něco k zakousnutí (bageta/krekry)
Postup
- Troubu předehřejeme na 150°C.
- Do malé mísy přidáme nakrájené jahody, spolu s balzamikovým octem a tymiánem.
- Vše spolu promícháme, aby se jahody směsí krásně celé obalily.
- Hermelín položíme na plech do trouby, vyložený pečícím papírem.
- Umístíme ho do předehřáté trouby na 12 minut, hermelín musí uprostřed změknout.
- Když je sýr hotový, vyndáme ho z trouby a necháme ho na 5 minut odpočinout a trochu zchladnout.
- Hermelín podáváme na lůžku z jahod, kdy ho ještě za tepla rozřízneme, aby na jahody vytekl.
- K salátu zakusujeme něco křupavého jako čerstvou bagetku nebo slané krekry.
Jestli vám vaše zahrádka letos vydala velké množství jahod, tak vyzkoušejte jeden z těchto rychlých receptů na dezert panna cotta.
Samozřejmě, že listové těsto plněné hermelínem může mít tvar bochánku. Hlavní je, aby se vám tvar dobře opékal na pánvi.