Těstovinový salát s hermelínem a špenátem

Těstovinový salát s hermelínem a špenátem
Příprava: 20 minut Vaření: 30 minut Počet porcí: 4

Pokud jste milovníci těstovin na jakýkoliv způsob, toto je recept pro vás. Hermelín doslova rozpuštěný v troubě a smíchaný s vašimi oblíbenými těstovinami je něco, co musíte okamžitě vyzkoušet.

Co budeme potřebovat

  1. 1 hermelín
  2. 2 stroužky česneku (nakrájený na plátky)
  3. čerstvý rozmarýn
  4. sůl
  5. pepř
  6. 60 ml olivového oleje
  7. 150 g nastrouhaného parmazánu
  8. 250 g těstovin
  9. 450 g baby špenátu

Postup

  1. Předehřejeme si troubu na 180°C.
  2. Hermelín umístíme na plech vyložený pečícím papírem.
  3. Do středu hermelínu vyřízneme kolečko.
  4. Část této kůry odloupneme (kůru sníme nebo vyhodíme, k receptu už není potřeba).
  5. Plátky česneku položíme navrch hermelínu a zakápneme olivovým olejem.
  6. Povrch ještě posypeme čerstvým rozmarýnem a pepřem.
  7. Sýr vložíme do trouby.
  8. Pečeme ho přibližně 15 minut, dokud není měkký.
  9. Mezitím si uvaříme těstoviny podle návodu.
  10. Když jsou těstoviny hotové, přisypeme k nim špenát.
  11. Vaříme ca 30 vteřin a slijeme.
  12. K těstovinám přidejte zbývající olivový olej a nastrouhaný parmazán.
  13. Dochutíme pepřem a solí.
  14. Hermelín vyndáme z trouby.
  15. Dáme ho do těstovin a spolu pořádně promícháme, dokud se těstoviny v sýru neobalí.
Zapečený hermelín se sušenými rajčaty a těstovinami v pekáčku.
Zdroj: foodtalkdaily.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.