Babiččiny kynuté lívance

Babiččiny kynuté lívance
Příprava: 15 minut Vaření: 25 minut Počet porcí: 4

Není nic lepšího než domácí babiččina kuchyně. Každý z nás si určitě vybaví dobroty, které nám babička jako dětem vařila. Tento recept vás přenese zpátky do dětských let.

Co budeme potřebovat

Na těsto

  1. 230 g hladké mouky
  2. 240 ml teplého mléka
  3. 4 g droždí
  4. lžíce cukru
  5. velké vejce
  6. špetka soli
  7. 5 lžic oleje

Na omáčku

  1. 350 g lesního ovoce
  2. lžíce javorového sirupu nebo medu
  3. lžička vanilkového extraktu

Postup

  1. Na 10 minut zapneme troubu na nejnižší teplotu, pak jí vypneme.
  2. Do velké mísy zapracujeme droždí s cukrem a teplým mlékem.
  3. Směs zpracováváme asi 30 vteřin.
  4. Do drožďové směsi vlijte rozšlehané vejce s moukou a špetkou soli.
  5. Mícháme další 2 – 3 minuty.
  6. Směs přikryjeme utěrkou a mísu vložíme do teplé trouby.
  7. V troubě jí necháme na 50 – 60 minut, dokud těsto nezdvojnásobí svůj objem.
  8. V pánvi rozehřejeme 1 – 2 lžíce oleje.
  9. Těsto po lžících přidáváme do pánve.
  10. Používáme dvě lžíce, protože by se nám těsto lepilo na ruce.
  11. Lívanec smažte z každé strany přibližně 2 minuty.
  12. Pro přípravu ovocné omáčky přidáme všechny přísady do hrnce.
  13. Zahříváme jí na střední teplotu asi 5 minut.
  14. Ovoce by mělo změknout a pustit šťávu.
  15. Ovocnou omáčku můžeme rozmixovat dohladka tyčovým mixérem, nebo rovnou podávat k lívancům

Lžíci ponořte do hrnku s vodou, aby se na ni směs nelepila.

Babiččiny nadýchané lívance s hromadou lesního ovoce a arašídovým máslem.
Zdroj: culinarypixel.de

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.