Ruské lívance z kynutého těsta

Ruské lívance z kynutého těsta
Příprava: 10 minut Vaření: 15 minut Počet porcí: 4

V tomto receptu jsme se nechali inspirovat na východě. Tradiční ruské těsto na lívance používá sušené droždí, které z tohoto pokrmu udělá něco výjimečného. Recept dojde k dokonalosti pokud k lívancům naservírujete zakysanou smetanu a borůvky obalené v cukru.

Co budeme potřebovat

  1. 250 ml mléka
  2. 1 lžička sušeného droždí
  3. vejce
  4. 2 lžíce cukru
  5. špetka soli
  6. 300 g hladké mouky
  7. 3 – 4 lžíce oleje nebo másla

Postup

  1. Vlažné mléko nalijeme do větší mísy.
  2. Přidáme lžičku droždí a s mlékem mícháme přibližně 30 vteřin.
  3. Droždí se musí v mléce rozpustit.
  4. Do mléka přidáme vejce s cukrem a solí.
  5. Do mísy prosejeme mouku.
  6. Směs mícháme, dokud nevznikne hladké těsto.
  7. Mísu přikryjeme utěrkou a necháme odpočinout na teplém místě.
  8. Těsto musí zdvojnásobit svůj objem.
  9. Rozehřejeme si pánev a rozpustíme na ní máslo.
  10. Z těsta odebíráme polívkovými lžicemi malé kousky, které na pánvi poté smažíme.
  11. Pečeme z každé strany přibližně 2 minuty, dokud není lívanec zlatavý.
  12. Lívance necháme oschnout od tuku na papírové utěrce a poté podáváme.
Krásně nadýchané pocukrované lívanečky.
Zdroj: marieclaire.be

S jablky se dají dělat v kuchyni přímo zázraky. Tak zkuste další skvělé recepty na jablečné dorty a rozšiřte si svůj kulinářský repertoár.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.