Tento recept nevyužívá klasické droždí, ale droždí v prášku. Těsto je mnohem snazší na přípravu a lívance vám nádherně vykynou a rozplynou se na jazyku.
Co budeme potřebovat
- 2 střední jablka
- vejce
- 4 lžíce řeckého jogurtu
- 180 ml mléka
- lžička vanilkového extraktu
- 1 lžíce oleje
- 140 g hladké mouky
- lžička sušeného droždí
- špetka soli
Postup
- V míse smícháme mouku, sušené droždí a sůl.
- Ve druhé míse vyšleháme vejce s jogurtem, vlažným mlékem, olejem a extraktem z vanilky.
- Těsto musí mít hladkou strukturu.
- Poté smícháme obě mísy dohromady.
- Těsto pořádně propracujeme, přikryjeme utěrkou a dáme na teplé místo.
- Mezitím omyjeme jablka, zbavíme je jadřinců a nahrubo nastrouháme.
- Nastrouhaná jablka opatrně vmícháme do těsta.
- Na pánvi si zahřejeme olej.
- Lívance smažíme na střední teplotě dokud nejsou z obou stran hnědé.
- Ihned podáváme, dokud jsou lívance teplé.
Chutney se dá použít i jako doplňková omáčka s masu. Vyzkoušejte tyto recepty na hovězí roštěnou a přidejte domácí chutney. Nebudete se stačit divit!