Španělský hrnec s cizrnou a kuřetem

Španělský hrnec s cizrnou a kuřetem

Připravte si tuto snadnou zdravou večeři vhodnou pro celou rodinu! Zamilujete si to lahodné spojení chutí v jednom hrnci.

Ingredience

  • 1 lžíce olivového oleje
  • 600 g vykostěných kuřecích stehen bez kůže (asi 4 kusy)
  • sůl a pepř
  • 1 malá cibule, nakrájená
  • 1 červená paprika, nakrájená
  • 4 stroužky česneku, lisované
  • 1 lžička uzené papriky
  • ½ lžičky kmínu
  • 440 ml plechovka nakrájených rajčat
  • 1 a ¾ šálku kuřecího vývaru
  • 1 šálek dlouhozrnné hnědé rýže, propláchnuté a okapané
  • 440 ml plechovka cizrny,propláchnutá a okapaná
  • nasekaná čerstvá petrželka (na ozdobu)

Postup

  1. Ve velkém hrnci rozehřejte olivový olej na středně vysokém plameni.
  2. Kuře osolte, opepřete a přidejte na rozpálený olej.
  3. Opečte ho z obou stran, asi 3 minuty z každé strany, a poté přendejte na čistý talíř.
  4. Snižte teplotu na střední.
  5. Přidejte do hrnce cibuli a papriku a restujte za občasného míchání, dokud nezměknou, 2-3 minuty.
  6. Přidejte česnek a restujte 30 sekund za stálého míchání.
  7. Přidejte 1 lžičku soli, ¼ lžičky černého pepře, uzenou papriku, kmín, nakrájená rajčata a vývar.
  8. Míchejte, aby se vše spojilo.
  9. Vmíchámejte rýži a cizrnu.
  10. Kuře vložte zpět do směsi v hrnci.
  11. Přiveďte k mírnému varu, přikryjte a vařte 35–40 minut, dokud rýže nezměkne a nevstřebá se většina tekutiny.
  12. Každých 10 minut jemně promíchejte, aby se rýže uvařila rovnoměrně.
  13. Ozdobte čerstvou petrželkou a podávejte.
Kuře, cizrna, rýže a rajčata, promíchaná v hrnci, to vše posypané čerstvou petrželkou.
www.kristineskitchenblog.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.