Vegetariánská zelná polévka

Vegetariánská zelná polévka

Tento recept na zelnou polévku je plný zdravé zeleniny, je vegetariánský a bez lepku, ale také vydatný a chutný. Užijte si ho i vy!

Ingredience

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce másla
  • 1 šálek cibule, jemně nakrájené
  • 2 stroužky česneku, jemně nasekaného
  • 8 šálků zeleninového vývaru
  • 1 plechovka (420 ml) drcených rajčat
  • 1 malá hlávka zelí, nahrubo nakrájená,
  • 2 řapíky řapíkatého celeru, nakrájené na kostičky
  • 1 šálek mražené zeleniny ( kombinace zelených fazolek, mrkve, hrášku, kukuřice)
  • sůl a pepř dle chuti
  • 1-2 lžičky italského koření, dle chuti
  • 1-2 lžičky citronové šťávy, dle chuti chuti
  • 1 lžíce petrželky, čerstvé, nahrubo nasekané

Postup

  1. Zahřejte olej a máslo ve velkém hrnci s nepřilnavým povrchem na středně vysokém plameni.
  2. Přidejte cibuli, česnek a opékejte, dokud se česnek nerozvoní a cibule nezesklovatí.
  3. Přidejte vývar, rajčata, zelí, řapíkatý celer, mraženou zeleninu, sůl, pepř, italské koření a míchejte, dokud se vše nespojí.
  4. Vařte odkryté 20–30 minut na středním plameni, dokud veškerá zelenina nezměkne a nerozvinou se chutě.
  5. Odstraňte z ohně a vmíchejte 1-2 lžičky citronové šťávy.
  6. Ozdobte čerstvou petrželkou a podávejte!
Polévka ze zelí a další zeleniny nabíraná z hrnce naběračkou.
www.onepotrecipes.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.