Tento recept na zelnou polévku je plný zdravé zeleniny, je vegetariánský a bez lepku, ale také vydatný a chutný. Užijte si ho i vy!
Ingredience
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce másla
- 1 šálek cibule, jemně nakrájené
- 2 stroužky česneku, jemně nasekaného
- 8 šálků zeleninového vývaru
- 1 plechovka (420 ml) drcených rajčat
- 1 malá hlávka zelí, nahrubo nakrájená,
- 2 řapíky řapíkatého celeru, nakrájené na kostičky
- 1 šálek mražené zeleniny ( kombinace zelených fazolek, mrkve, hrášku, kukuřice)
- sůl a pepř dle chuti
- 1-2 lžičky italského koření, dle chuti
- 1-2 lžičky citronové šťávy, dle chuti chuti
- 1 lžíce petrželky, čerstvé, nahrubo nasekané
Postup
- Zahřejte olej a máslo ve velkém hrnci s nepřilnavým povrchem na středně vysokém plameni.
- Přidejte cibuli, česnek a opékejte, dokud se česnek nerozvoní a cibule nezesklovatí.
- Přidejte vývar, rajčata, zelí, řapíkatý celer, mraženou zeleninu, sůl, pepř, italské koření a míchejte, dokud se vše nespojí.
- Vařte odkryté 20–30 minut na středním plameni, dokud veškerá zelenina nezměkne a nerozvinou se chutě.
- Odstraňte z ohně a vmíchejte 1-2 lžičky citronové šťávy.
- Ozdobte čerstvou petrželkou a podávejte!