Naprosto božská kombinace chutí! Mleté jehněčí maso, máslová dýně, feta, parmezán, těstoviny a piniové oříšky dohromady tvoří v ústech téměř chuťový orgasmus, který budete chtít znova a znova.
Ingredience
- 1 lžička olivového oleje
- 1 cibule, nahrubo nakrájená
- 1 stroužek česneku, jemně nasekaný
- 500 g libového jehněčího mletého masa
- 2 lžičky drceného kmínu
- 250 ml konzervovaných nakrájených rajčat
- 150 g listů baby špenátu
- 200 g těstovin farfalle
- 700g máslové dýně, oloupané, zbavené semínek, nakrájené na 2 cm kousky
- 100 g fety, rozdrobené
- 20 g strouhaného parmezánu
- 1 lžíce piniových oříšků
- 1/4 šálku čerstvých lístků máty
Postup
- Předehřejte troubu na 180°C.
- Zahřejte olej ve velké nepřilnavé pánvi na středně vysokém plameni.
- Přidejte cibuli a česnek a restujte 1 minutu.
- Přidejte mleté maso a restujte za stálého míchání asi 4 minuty, nebo dokud maso nezmění barvu.
- Použijte vařečku, abyste maso krásně rozdrobili.
- Přidejte kmín a za stálého míchání restujte 30 sekund nebo dokud nebude aromatický.
- Vmíchejte rajčata.
- Mezitím si odložte 40 g špenátu.
- Zbývající špenát vložte do velkého cedníku do dřezu.
- Těstoviny vařte ve velkém hrnci v osolené vroucí vodě 10 minut.
- V posledních 3 minutách vaření přidejte dýni.
- Směs těstovin a dýně přilijte na špenát v cedníku, aby vše okapalo.
- Vraťte těstovinovou směs do pánve.
- Přidejte masovou směs a polovinu fety do těstovinové směsi.
- Míchejte, dokud se vše dobře nespojí.
- Přeneste směs do zapékací mísy o objemu 2 litry.
- Posypte parmazánem, piniovými oříšky a zbylou fetou.
- Pečte 25 minut nebo dozlatova.
- Podávejte s odloženým špenátem a čerstvou mátou.